Čestitka

Mušić čestitao 28. godišnjicu osnivanja Stranke demokratske akcije

''Bosna nije samo parče zemlje na brdovitom Balkanu. Za mnoge od nas Bosna je ideja, san o zemlji na razmeđu svijetova, na velikoj granici između Istoka i Zapada''
Vijesti / Politika | 26. 05. 2018. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Foto: Anadolija / Edin Mušić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK

Povodom 28. godišnjice od osnivanja Stranke demokratske akcije, u svoje lično ime, u ime kantonalnog odbora SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona, svim članovima i simpatizerima na području Hercegovine i šire upućujem iskrene čestitke, uz želju da zajednički nastavimo izgradnju međusobnog povjerenja, zajedništva, jedinstva i jačanje Stranke, u ovim turbulentnim trenutcima za našu domovinu i narod, stoji u prioćenju za javnost koji potpisuje predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić.

Navodi se kako ''od svog osnivanja SDA nikada nije odstupila od svoje osnovne ideje, jedinstvene i cijelovite BiH. Prvi predsjednik Alija Izetbegović svojim idejama i stavovima utkao je osnovu u političkom djelovanju svojih nasljednika. Sa ponosom prenosimo jednu od poruka koju je ostavio svim građanima Bosne i Hercegovine:

''Bosna nije samo parče zemlje na brdovitom Balkanu. Za mnoge od nas Bosna je ideja, san o zemlji na razmeđu svijetova, na velikoj granici između Istoka i Zapada. To je zemlja više vjera i nacija, pa stoga i zemlja tolerancije, gdje svako može da misli i vjeruje kako želi, gdje ne smije biti nasilja nad čovjekom i gdje neće biti nepravde. To je bio naš san o Bosni i samo takva Bosna može da postoji i opstane'', stoji na kraju čestitke.

Kopirati
Drag cursor here to close