Protječe u redu

Policiji prijavljen slučaj u Zaliku, a stranački čovjek dijelio kavu

Izbornom povjerenstvu je prijavljeno i kako kandidati pojedinih stranaka stoje u krugu biračkog mjesta te upućuju građane na glasovanje što je protuzakonito.
Vijesti / Politika | 20. 12. 2020. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Policijske uprave Mostar za Bljesak.info je potvrđena prijava neregularnosti na biračkom mjestu Zalik u Mostaru, gdje su neakreditirane osobe pregledavale dokumente biračima ispred biračkog mjesta.

Ovu nepravilnost prijavili su iz Izbornog stožera Platforme za progres, a za Avaz je predsjednica Izbornog stožera Lana Bečiragić rekla kako se ''ekipa neakreditiranih osoba'' razbježala po dolasku policije.

''Slično se ponovilo i u Blagaju gdje je pored biračkog mjesta otvoren i kafić, vrata do vrata, koji je u vlasništvu čovjeka iz SDA koji dijeli kavu. Imali smo i jutros problem gdje je onemogućen ulazak našoj članici biračkog odbora bez bilo kakvog rješenja, na što smo se žalili'', rekla je Bečiragić.

Podsjetimo, Izbornom povjerenstvu je prijavljeno i kako kandidati pojedinih stranaka stoje u krugu biračkog mjesta te upućuju građane na glasovanje što je protuzakonito.

Biračkim povjerenstvima na pojedinim glasačkim mjestima u Gradu Mostaru prijavljeno je kako glasači dobivaju listiće na kojima si vidljive ''crtice i šaranja'' što bi te listiće tijekom brojanja moglo pretvoriti u nevažeće.

Iz Koalicije ''Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar'' u nedjelju su medijima potvrdili kako je njihovim promatračima onemogućeno promatranje na biračkom mjestu u Vrapčićima.

Iz Kolicije za poštene i fer izbore 'Pod lupom' pozivaju sve građane i građanke Mostara da prijave sve izborne nepravilnosti besplatnim pozivom na broj telefona 080 05 05 05 ili putem poveznice.

Kopirati
Drag cursor here to close