''Optužbe nisu točne''

MUP HNŽ demantira Udrugu logoraša Mostar u ''slučaju Čović-Ljubić''

''Još jednom želimo naglasiti kako policija MUP-a HNŽ-a profesionalno obavlja sve zadaće i jamstvo je sigurnosti svih građana županije'', navedeno je u priopćenju MUP-a.
Vijesti / Politika | 08. 02. 2018. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) oglasio se priopćenjem za javnost u kojem demantira ''neistinite i tendenciozne napise'' Udruženja logoraša Mostar koje su iznijeli  u svom priopćenju kojim su obavijestili javnost da su podnijeli prijavu protiv Dragana Čovića i Bože Ljubića, optužujući između ostalog i MUP za neprofesionalno djelovanje.

''Povodom neistinitih i tendecioznih natpisa a vezano uz kaznenu prijavu ''Udruge logaraša Mostar'' u kojoj se između ostalog govori o neprofesionalnom postupanju policije MUP-a HNŽ na dan izricanja presude haškoj šestorci, dužni smo obavijestiti javnost da su policijske snage MUP-a HNŽ  29. studenog 2017. godine poduzele sve potrebne mjere i radnje sukladno prethodno načinjenim operativnim planovima'', navedeno je u demantu MUP-a, gdje posebno ističu, da u službenom biltenu dnevnih događanja za taj dan nije zabilježen niti jedan jedini incident koji bi se mogao dovesti u vezu s neistinitim navodima Udruge logoraša Mostar.

''Također, nije točno ni da je policija zatvarala ugostiteljske objekte, što  i nije u njenoj nadležnosti, niti je bilo pokušaja prelaska organizirane grupe ljudi reko mosta Avenija –Sjeverni logor. Još jednom želimo naglasiti kako policija MUP-a HNŽ profesionalno obavlja sve zadaće i jamstvo je sigurnosti svih građana županije'', navedeno je u priopćenju MUP-a.

Podsjetimo, iz Udruge logoraša Mostar optužili su pripadnike MUP-a HNŽ da su zatvarali ugostiteljske objekte u ''Zapadnom dijelu Mostara'' u 18 sati i upućivali goste na Rondo da se priključe okupljanju. Udruga je u priopćenju navela da su ''na ratnoj liniji razdvajanja'' bile prisutne jake policijske snage što je unijelo strah i nemir u građane ''istočnog dijela Mostara'' a zabilježeni su incidenti čija je eskalacija spriječena zahvaljujući prisebnosti policije (pokušaj prelaska organizirane grupe preko novog mosta Avenija - Sjeverni logor i napad na građane Mostara koji je policija prekinula.)

 

Kopirati
Drag cursor here to close