Izborni zakon

Mostarski problem 7. srpnja u državnom parlamentu

Prije 10 dana u Mostaru su sporazum za ovaj hercegovački grad potpisali lideri SDA i HDZ-a, Bakir Izetvegović i Dragan Čović
Vijesti / Politika | 26. 06. 2020. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izmjene izbornog zakona BiH koje sadrže izborna pravila za Mostar na dnevnom redu Parlamenta BiH naći će se 7. srpnja, piše Klix.

Kako je u petak objavljeno, 10. sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazana je 7. srpnja u 11 sati, mostarska problematika koja je čekala desetak godina nalazi se na 3. točki dnevnog reda.

U prijedlogu stoji kako se na zahtjev poslanika HDZ-a i SDA (Nikole Lovrinovića, Predraga Kožula, Borjane Krišto, Darijane Filipović, Mije Matanovića, Adila Osmanovića, Safeta Softića, Alme Čolo, Šemsudina Dedića, Halida Genjca, Nermina Mandre, Šemsudina Mehmedovića, Edina Mušića i Denisa Zvizdića) na razmatranje stavlja Prijedloga zakona o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.

Prije 10 dana u Mostaru su sporazum za ovaj hercegovački grad potpisali lideri SDA i HDZ-a, Bakir Izetvegović i Dragan Čović, a njime se dogovara način provedbe lokalnih izbora koji su u Mostari posljednji put održani 2018. godine.

 
Kopirati
Drag cursor here to close