Reagiranje na istup SDA

HDZ odgovara: Destruktivna SDA bježi od odgovornosti u Mostaru

Nakon dva neodržana izborna ciklusa, Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar, zajedno s građanima Mostara, lokalne izbore drži elementarnim civilizacijskim pitanjem, jer se izbori naprosto moraju održati.
Vijesti / Politika | 20. 01. 2020. u 18:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar reagirao je na današnji istup GO SDA Mostar, koji su u svom priopćenju kazali da ''ukoliko HDZ BiH nastavi sa ovakvom politikom,  izbori u Mostaru mogu se održati samo na osnovu odluke međunarodne zajednice, odnosno Ureda visokog predstavnika, jer na osnovama koje iznosi Dragan Čović, to je nedovoljno i u suštini neostvarivo''. 

Na to je reagirao GO HDZ BiH Mostar, a priopćenje u cjelosti pročitajte u tekstu ispod.

Lokalni izbori u Gradu Mostaru su prije svega pravno pitanje nastalo na temelju odluke i rješenja Ustavnoga suda BiH te pasivnosti Parlamentarne skupštine BiH u provođenju onoga što je Ustavni sud u ranijim presudama nedvosmisleno utvrdio, navodi se u priopćenju GO HDZ BiH Mostar.

Nakon dva neodržana izborna ciklusa, Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar, zajedno s građanima Mostara, lokalne izbore drži elementarnim civilizacijskim pitanjem, jer se izbori naprosto moraju održati.

Kao građane Mostara, žalosti nas destruktivan pristup toj temi, osobito nakon toliko vremena koje je iza nas te utvrđenih modela izbornih pravila za Grad Mostar, koja su postignuta kroz konstruktivan pregovarački proces 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Upravo taj proces je dokazao kako jedino dogovor domaćih aktera može biti kvalitetno rješenje, i u konačnici trajno rješenje, a na to sve smo dobili i veliku potporu međunarodnih partnera u Bosni i Hercegovini, jer upravo je to pristup koji oni očekuju od nas samih.

Pozivanje od strane Gradskog odbora SDA na intervenciju OHR-a je u najmanju ruku deplasirano, te predstavlja bježanje od odgovornosti koju smo svi preuzeli, zaključuje se na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close