bez alternative

Mostarska logika: Grad je kriv, nisu nam rekli da pomaknemo pano

Vijesti / Politika | 02. 12. 2015. u 11:49 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovorom, koji je potpisan već više od deset godina s Gradom Mostarom, firma MGE System d.o.o. ima unaprijed zakupljene lokacije u Mostaru koje su namijenjene za postavljanje reklamnih panoa. Kako navode iz ove firme, oni su reklamni pano, koji se našao na biciklističkoj stazi, vratili na mjesto na kojem je on i bio. To što je upravo na tom mjestu izgrađena i aktivirana biciklistička staza, problem je koji je trebao riješiti Grad, tvrde iz ove tvrtke.

''Grad je počeo s gradnjom bez ikakvog obavještenja i bez davanje neke alternativne lokacije. Nisu nas izvijestili što da radimo, niti nam ponudili odgovore na zahtjeve koje smo im uputili još ljetos kad su započeli s radovima na izgradnji ove staze'', rekli su za Bljesak.info iz mostarske firme MGE System d.o.o. istaknuvši kako je pano tijekom radova bio oštećen i sklonjen u stranu, te da je nakon popravka panoa i završetka radova, vraćen na mjesto na kojem je i bio.

Odgovore na zahtjeve za alternativnim i zamjenskim mjestom, upućene Gradu Mostaru nisu dobili, te su, obzirom da Grad uredno svaki mjesec redovno izdaje račune za sve zakupljene lokacije, bili prisiljeni reklamni pano vratiti na mjesto na kojem je bio.

''Nisu nam rekli hoćemo li ga premjestiti deset metara u desno, ili ulijevo, gore, dolje, ili ga ne možemo tu nikako imati '', naglasili su iz ove firme u nadi da će se ovaj problem, u suradnji s Gradom, riješiti što skorije.

Doznajemo kako su mostarski inspektori već pokrenuli aktivnosti da se riješe sporne lokacije.

Podsjećamo, nakon što je portal Bljesak.info objavio kako se reklamni pano našao u središtu Mostara, u Ulici kralja Tvrtka, na novoizgrađenoj stazi, dugoj svega par stotina metara, zahtjev za njegovo uklanjanje nadležnima uputio je i Biciklistički klub Mostar.

''Postavljanjem reklamnog panoa nasred biciklističke staze sve postaje apsurdno i bez ikakve logike. Umjesto da Mostar poprima moderan urbani izgled, što i zaslužuje, s postavljanjem navedenog panoa stvara se samo prostor za podsmjeh i izrugivanje“, priopćili su ranije iz Biciklističkog kluba Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close