Deložacija

Mostarci zovu u živi zid i pokreću akciju otkupa stana za obitelj Šarić

Vijesti / Politika | 26. 01. 2016. u 11:07 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pokušavamo pregovarati da djelatnica suda odustane od preuzimanja stana obitelji Šarić i da pokrenemo akciju prikupljanja novca kojim bismo otkupili stan od nje kako bi obitelj ostala u njemu'', rekao je za Bljesak.info aktivist, koji je želio biti anoniman, a koji će biti u živom zidu građana u srijedu kako bi spriječili deložaciju obitelji Šarić.

Naime, za srijedu u 10 sati najavljena je deložacija mostarske obitelji nakon što je zbog naplate zaostalih sudskih troškova stan izgubila, a kupila ga je djelatnica mostarskog suda.

Aktivisti navode kako im je cilj okupiti se u što većem broju te mirno i dostojanstveno pokušati stvoriti elemente s kojima bi se odgodila deložacija do pravorijeka Ustavnog suda.

''U međuvremenu ćemo između sebe skupiti novce koliko je potrebno da stan obitelji Šarić ponovno otkupimo od gospođe koja ga je kupila. Sve ovo nije stvar zakona i zakonitosti, jer je gospođa postupala po zakonu, ovo je stvar pravednosti i morala. Sud je morao naći alternativni način naplate potraživanja, ne da ljude izbacuje na ulicu. Zar nije dosta beskućnika?'', rekao je aktivist.

Inače, na Facebooku je pokrenuta inicijativa za sprječavanje deložacije spomenute obitelji, a svoj dolazakje potvrdilo preko 800 ljudi.

''Da budemo razumni mi ne očekujemo toliki broj ljudi, ali mu se nadamo. Prije svega, još jednom ponavljam da ovo nije nikakav prosvjed, ne želimo ljudima dodatno otežavati slučaj, ali pozivamo sve koji su u mogućnosti, pošto je radni dan, da nam se pridruže u mirnom skupu potpore'', rekao je jedan od pokretača akcije Danijel Rezo.

Kaže kako je obitelj zamolbu sudu za odgodu deložacije uputila po drugi put, jer se na prvu nitko nije oglasio.

''Uvjereni smo da ce današnji dan, a noć pogotovo za njih biti vrlo dugi, jer koliko god netko bio u pravu ili ne, ne zaslužuje da ga se kao psa izbaci na ulicu. Iako je deložacija najavljena za 10 sati, pozivamo sve da najkasnije u 9 sati budu u Vukovarskoj 1'', rekao je Rezo.

Srijeda, 27. 1. u 9.00 u Vukovarskoj 1 (Mostar)

Posted by Minores on Friday, January 22, 2016

Udruga Minores, koja je uputila poziv na okupljanje istaknula je kako se u slučaju obitelji Šarić želi distancirati od bilo kojeg oblika populističkog djelovanja.

''Mi nismo hercegovačka verzija 'Živog zida' ili nekakva politička organizacija. Ovdje ključna riječ nije deložacija nego bizarna nepravda prema jednoj obitelji iza koje nitko nije stao. Također bismo molili sve politički aktivne osobe da ovaj slučaj ne pokušavaju iskoristiti za svoje političke obračune'', naveli su iz Minoresa i pozvali sve Mostarce da pokažu kako imaju srce za one koji trpe nepravdu.

Kopirati
Drag cursor here to close