Semaforljubci

Mostarci se (više) ne mogu pouzdati u semafore

Vijesti / Politika | 26. 03. 2015. u 10:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski semafori stvaraju probleme i vozačima i pješacima. Veliki broj njih je pokvaren, a nisu rijetki slučajevi da su u potpunosti uništeni.

Primjerice, na semaforu za pješake na križanju ulica kralja Tomislava i Stjepana Radića ne radi zeleno svjetlo, pa se dogodi da pješaci (oni koji poštuju semafore i pouzdaju se u njih) čekaju i po nekoliko minuta dok ne uoče da semafor zapravo ne radi.

Također, zeleno svjetlo za pješake ne radi ni na semaforu na raskrižju ''kod Mostarke'' dok je na istom raskrižju drugi semafora za pješake oštećen kada je na njega naletio automobil, ali još uvijek nije popravljen.

Danima, također ne radi semafor ''kod Spajalice'', gdje je zabilježen veći broj prometnih nesreća.

Zbog svega ovoga pješaci se u Mostaru osjećaju ugroženo.

''Pokušavam cestu prelaziti na pješačkom kad je zeleno na semaforu, ali kako danas rade semafori i kako vozači voze, ne možete se osjećati sigurno. Smatram da se u Mostaru još treba raditi na prometnoj infrastrukturi, ali i na prometnoj kulturi'', rekla nam je Maja iz Mostara.

Dok se jedni građani zbog semafora osjećaju ugroženo, drugi se šale na račun mostarske regulacije prometa, te po društvenim mrežama dijele fotografije pokvarenih mostarskih semafora.

I dok stari semafori ''odumiru'', Mostarci se navikavaju na one nove u Dubrovačkoj ulici dok oni nekoliko mjeseci mlađi, na ''vrhu Avenije'' još uvijek nisu dovršeni jer se glasno najavljivala njihova prilagodba za slabovidne osobe no najavljena ''moderna tipkala'' još uvijek se čekaju. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close