Na Trgu Musala

Mostarci se okupili u znak podrške Atifu Dudakoviću

''Okupili smo se da zajedno iskažemo zgražanje nad uhićenjem našeg generala", kazao je Mithat Brkan, organizator skupa podrške.
Vijesti / Politika | 27. 04. 2018. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Klix.ba / Skup podrške Atifu Dudakoviću u Mostaru

Skupina oko 50 građana Mostara  okupila se na Trgu Musala u znak podrške umirovljenom generalu Armije RBiH Atifu Dudakoviću koji je u petak priveden zbog optužbi za ratni zločin. 

Okupljeni su istaknuli kako su se okupili spontano preko društvenih mreža te smatraju kako je riječ o montiranom procesu kojim se, kako navode, želi izjednačiti žrtva i agresor. 

Mithat Brkan, organizator skupa podrške, kazao je za Klix.ba kako je do okupljanja došlo spontano i da su se ljudi okupili preko društvenih mreža.

"Ovaj skup podrške Atifu Dudakoviću u Mostaru došao je sasvim spontano, preko Viber i Facebook grupa. Okupili smo se da zajedno iskažemo zgražanje nad uhićenjem našeg generala", kazao je Brkan.

"S jedne strane imamo Srbe koji su u Haškom tribunalu presuđeni za genocid, s druge strane imamo Hrvate koji su osuđeni za udruženi zločinački poduhvat. Na trećoj strani imamo Armiju Republike Bosne i Hercegovine koja je časno ratovala i to je jedina armija koja je osvjetlala obraz našeg naroda", izjavio je Brkan za Klix.ba, a prenosi Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close