Naša stranka u HNŽ

Mostarci novi članovi Naše stranke

Obrazovanje, zdravstvo i ekonomija bit će u fokusu djelovanja Naše stranke u HNŽ
Vijesti / Politika | 27. 12. 2017. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je u Mostaru upriličena konferencija za medije Naše stranke na kojoj su predstavljeni njene nove članice i članovi: Amna Popovac, Slobodan Rikalo, Amara Stupac i Feđa Fajić. U njihovo ime medijima se obratila Amna Popovac i iznijela fokus njihovog rada u predstojećem periodu koji se tiče obrazovanja, zdravstva i ekonomije.

''Nastavne planove i planove upisa u srednje škole i fakultete treba uskladiti sa potrebama tržišta. Radit ćemo sa stručnjacima, profesorima Univerziteta i Sveučilišta i poslodavcima da se, što je više moguće, u nastavne planove uvede stručna praksa. Pojedini Fakulteti u HNŽ su već uveli mogućnost praktičnog rada tijekom školovanja, što daje pozitivne rezultate i njihovi studenti lakše dođu do prvog radnog mjesta'', rekla je, između ostalog, kad je obrazovanje u pitanju, Amna Popovac.

Kad je zdravstvo u pitanju, govorila je o problemima u kojima se nalaze zdravstvene institucije u Mostaru. Osvrnula se i na dugovanja Kantonalne bolnice Dr. Safet Mujić: ''Županijska bolnica 'Dr. Safet Mujić' ima jedan od najviših dugova prema poreznoj upravi Mostar. Treba napraviti strategiju zaustavljanja propadanja zdravstvenog sistema u HNŽ na način da se uradi naplata potraživanja i troškovi stave pod kontrolu, a onda raditi na strategiji razvoja zdravstva, navodi se u priopćenju iz Naše stranke.

Tek tada ćemo prestati nositi wc papir u bolnicu i osiguravati doze krvi potrebne za bolničko liječenje.''

Što se tiče ekonomskih potencijala Hercegovačko-neretvanske županije, Popovac je posebno istaknula važnost rada na razvoju turizma i agrikulture.

Na konferencije su se pozdravnim govorima obratili Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, Marinko Šanje, ispred mostarskog gradskog odbora Naše stranke i prof. dr. Damir Marjanović, također odnedavno član Naše stranke.

Pitanja novinara odnosila su se na stanje u Mostaru. Pogotovo ono uzrokovano neodržavanjem izbora u tom gradu. Predrag Kojović je u tom smislu najavio mogućnost da Naša stranka neće podržati proračun za Grad Mostar rekavši da je to možda radikalna mjera, ali da radikalne situacije iziskuje takve mjere.

Naša stranka će u skorije vrijeme održati još konferencija za medije i u drugim gradovima s ciljem predstavljanja novih članova.

Podsjećamo, dosad su održane, pored Mostara, konferencije u Sarajevu i Tuzli.

Kopirati
Drag cursor here to close