Netko se uozbiljio

Mostar strankama zbog plakata prijeti inspekcijama

Grad Mostar izdao je upozorenje političkim subjektima na obavezu poštivanja zakonskih propisa u predizbornoj kampanji...
Vijesti / Politika | 16. 11. 2020. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Imajući u vidu predstojeće Lokalne izbore u Gradu Mostaru, koji će se održati 20.12.2020. godine, te provođenje kampanje za iste od strane političkih subjekata koji su registrirani za izborni proces, Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara upozorava sve političke subjekte, da promidžbene oglase i plakate ne postavljaju na stabla, stupove javne rasvjete, površine te objekte i uređaje koji nisu namijenjeni u tu svrhu'', navodi se u priopćenju Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / Izbori prođu, plakati ostanu 

Navedeno je kako će se temeljem članka 122. Odluke o komunalno redu („Službeni glasnik Grada Mostara“, broj 06/2005), prekršajno će se kazniti  politički subjekti, koji ne postupe sukladno gore navedenim mjerama.

Foto: Bljesak.info / Izbori prođu, plakati ostanu 

''Inspekcijske kontrole poštivanja navedenih zakonskih odredbi u nadležnosti Komunalne inspekcije Grada Mostara počinju prvog dana predizborne kampanje. Stoga pozivamo sve političke subjekte koji sudjeluju u predstojećoj jednomjesečnoj predizbornoj kampanji, da dosljedno primjenjuju zakonske propise u vezi s oglašavanjem i promocijom, te da navedene aktivnosti vrše samo na Zakonom predviđen način'', priopćila je Služba.                                      

Kopirati
Drag cursor here to close