Preporuka mandataru

Mostar: SNSD poziva Hercega da uključi Srbe iz ove stranke u Vladu

''Očekujemo da se ispoštuje pravilo legimititeta i autentičnog predstavljanja naroda, tako da SNSD predloži svog kandidata za ministra u Vladi HNŽ'', dodaje se.
Vijesti / Politika | 10. 11. 2019. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Gradskog odbora SNSD Mostar, održanoj 01. studenog, jedna od točaka Dnevnog reda bila je i imenovanje  Nevenka Hercega za mandatara za sastav nove Vlade HNŽ.

''Povodom toga donesen je zaključak da se pozove mandatar i svi relevantni sudionici formiranja vlade da u proces formiranja vlade uključe predstavnike SNSD, kao stranke čija je lista dobila najviše glasova srpskog naroda na području HNŽ'', ističe se u priopćenju ove stranke.

''Očekujemo da se ispoštuje pravilo legimititeta i autentičnog predstavljanja naroda, tako da SNSD predloži svog kandidata za ministra u Vladi HNŽ'', dodaje se.

Dalje se navodi kako bi ''izbor Vlade bez ministra iz reda srpskog naroda bio bi jednako neprihvatljiv kao izbor nelegitimnog predstavnika koji bi radio isključivo za interese stranke koja ga je predložila, a ne naroda koji, navodno, predstavlja''.

''Nadamo se da se praksa iz nekoliko prethodnih izbornih ciklusa neće nastaviti i ovoga puta. Smatramo da nije prihvatljivo da jedan narod bira drugome predstavnike, te da se tako produbljuje jaz i nepovjerenje među narodima što ne odgovara nikome.  Jedino će izbor ministra predloženog od strane SNSD osigurati legitimno predstavljanje srpskog naroda u HNŽ'', istaknuli su iz mostarskog SNSD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close