Gradsko vijeće

Mostar: Sigurnost uz zvukove bombi, legalizacija i odzvanjanje kauču

Vijećnici će pred sobom imati i odluku o postupku i uvjetima za utvrđivanje statusa građevine iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave izgrađenih bez pravomoćnog odobrenja za gradnju
Vijesti / Politika | 29. 06. 2021. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Informacija o sigurnosnom stanju u Gradu Mostaru, koja će se danas naći pred vijećnicima Gradskog vijeća, neće biti potpuna jer su od kako se čeka da se ono predstavi vijećnicima, odzvanjale eksplozije bombi koje su bacane pod automobile i na kuće.

Naime, na sjednici Vijeća bi se nakon silnih zavrzlama treba li netko iz policije predstaviti izvješće, napokon će se naći informacija o sigurnosnom stanju u Gradu Mostaru.

Informaciju je trebao, kako je najavljeno, vijećnicima iščitati predstavnik Policijske uprave Mostar. No, doznajemo kako se to neće dogoditi jer zakonski to policija nije dužna pa će vijećnici ostati bez mogućnosti da nekog nešto pitaju o (ne)sigurnosti. 

Video: 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara saziv 2020-2024

Osim izvješća o sigurnosti, pred vijećnicima će biti i odluka o donošenju Programa o obavljanju komunalnih djelatnosti iz oblasti zajedničke komunalne potrošnje za razdoblje 1.1. do 31.12.2021. godine.

Tako bi Mostarci konačno mogli znati kada se uređuju zelene površine, parkovi, koliko to košta, koje su obveze komunalaca… a komunalna poduzeća bi mogla napokon djelovati po zakonu ali i raditi ono što godinama ne rade. Recimo, prati kontejnere i držati se toga da postoji famozni dan kad se odvozi organizirano krupni otpad pa neće biti misterija kako baciti kauč u Mostaru.

Vijećnici će pred sobom imati i odluku o postupku i uvjetima za utvrđivanje statusa građevine iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave izgrađenih bez pravomoćnog odobrenja za gradnju, Smjernice za izradu Prostornog plan Grada Mostara za razdoblje  2021. - 2031.godine te odluku o uspostavljanju Savjeta Prostornog plana Grada Mostara i o imenovanju članova Savjeta Prostornog plana Grada Mostara.

Pred vijećnicima su i regulacijski planovi ali i odluka da se cesta u mostarskom naselju Centar 2, koja je bila jedno mostarsko more, proglasi prometnicom od javnog interesa.

Ako nekog zanima, donijet će se i odluka o gradskim administrativnim pristojbama sa Tarifom o administrativnim pristojbama te će biti podneseno izvješće o radu Povjerenstva za procjenu prometne vrijednosti nekretnina Grada Mostara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close