Demokracija

Otvorena prva Skupština građana Mostara

"Ovo je još jedan primjer potpune otvorenosti Gradskog vijeća prema građanima i želje za bližom suradnjom", istaknuo je Marić.
Vijesti / Politika | 10. 07. 2021. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić i glavna savjetnica Radmila Komadina zajedno sa šeficom Ureda Savjeta Europe Bojanom Urumovom otvorili su prvu Skupštinu građana Mostara.

Riječ je o realizaciji projekta "Razvoj demokratskog sudjelovanja u Gradu Mostaru" nastalog u svrhu deliberativne demokracije koji provodi Kongres lokalnih i regionalnih vlasti i Ured Savjeta Europe u suradnji s gradskim vlastima.

Predstavnica Ureda Savjeta Europe zahvalila se Gradskom vijeću i uredu gradonačelnika na suradnji  te kazala kako se Mostar može svrstati s gradovima poput Bruxellessa, Londona i Pariza i brojnim gradovima koji su uključeni u promociji inkluzivnih i transparentnih politika.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić u pozdravnom govoru iskazao je kako Gradsko vijeće je od početka posvećeno suradnji na ovome projektu I sa zadovoljstvom primio vijest da je Mostar službeni predvodnik deliberativne demokracije.

Kako ističu iz Gradskog vijeća Grada Mostara riječ je prvoj Skupštini građana u BiH te ona svrstava Mostar u zajednički koš s inovativnim demokratskim praksama  u gradovima Europe i cijeloga svijeta.

"Ovo je još jedan primjer potpune otvorenosti Gradskog vijeća prema građanima i želje za bližom suradnjom", istaknuo je Marić.

On je iskazao volju i obvezu da se preporuke sa Skupštine građana Mostara raspravljaju na sjednicama Gradskog vijeća u nadi da će biti realizirane.

Radmila Komadina je istaknula kako je sudjelovanje građana u odlučivanju vrlo bitna predpostavka za ukupni demokratski proces u jednoj državi i gradu. 

Navodi kako su Gradonačelnik i Gradsko vijeće spremni  saslušati i prihvatiti sve kvalitetne prijedloge, koji će utjecati na donošenje odluka,  jer žele graditi učinkovitu javnu upravu u skladu sa načelima partnerstva koje će ostvariti u suradnji sa građanima, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close