Svečana sjednica

Hrvatski studentski politološki forum obilježio deset godina postojanja

Na Filozofskom fakulteta Sveučilišta u Mostaru (SUM) u ponedjeljak navečer obilježena je deseta godišnjica utemeljenja Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF).
Vijesti / Politika | 16. 12. 2019. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski studentski politološki forum obilježio je u ponedjeljak desetu godišnjicu postojanja i rada.

Foto: Bljesak.info / Obilježena 10. godišnjica HSPF-a

Pod sloganom ''Odlučno prema cilju'' HSPF je okupio aktualne i prošle predsjednike foruma, kao i članove foruma.

Foto: Bljesak.info / Obilježena 10. godišnjica HSPF-a

Okupljanje je održano u amfiteatru ''Sokrat'' Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednik HPSF-a Martin Mikulić istaknuo je kako je čast biti predsjednik udruge kada ona slavi deseti rođendan.

"Ne postoji nijedno relevantno pitanje ni za bh. Hrvate, ni za BiH, a da ga HSPF nije otvorio. Kao što smo posvjedočili svojim dosadašnjim radom, mi ćemo nastaviti istim tempom", kazao je Mikulić podsjetivši na neke od projekata koje je HSPF radio u posljednje dvije godine te koje planira realizirati u idućem razdoblju.

Foto: Bljesak.info / Obilježena 10. godišnjica HSPF-a

Riječ je o udruzi koja okuplja studente politologije i drugih društvenih znanosti, a u sklopu obilježavanja prikazan je rad udruge u proteklom desetljeću te su dodijeljene i titule počasnog člana zaslužnim pojedincima koji su pomogli radu HSPF-a.

Počasni članovi tako su postali rektor SUM-a Zoran Tomić, predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lidija Bradara, novinari Jurica Gudelj i Zoran Krešić, politički analitičar Milan Sitarski, nekadašnji članovi udruge Branimir Galić i Željko Šilić te Dražen Barbarić, pročelnik studija Politologije u Mostaru.

Na događaju su se okupili i brojni političari poput saborskog zastupnika Željka Raguža, predsjednika HDZ 1990 Ilije Cvitanovića...

Foto: Bljesak.info / Obilježena 10. godišnjica HSPF-a

Također, upriličena je i dodijela plaketa osobama koje su doprinijele razvoju Udruge i osobama koje su zaslužne za promociju rada udruge.

Foto: Fena / Hrvatski studentski politološki forum obilježio deset godina postojanja

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić naglasio je kako je važno razvijati politološku misao te dodao kako je to upravo ono što HSPF čini.

"Dragi bivši članovi i predsjednici HSPF-a, ovakav skup ne okupe ni političke stranke. Hvala vam što ste sve nas okupili oko jedne ideje, a ona je politološka misao. Veseli me što razvijate toleranciju, dijalog i suradnju. Budite i dalje u stavu čvrsti, a u retorici meki, kako bi dobijali prijatelje na temelju argumenata, a ne na temelju politikanstva", poručio je rektor Tomić.

Foto: Bljesak.info / Obilježena 10. godišnjica HSPF-a
Kopirati
Drag cursor here to close