Admir Atović mora biti smijenjen

Mladež HDZ BIH: Ratoborni konzul mora biti smijenjen

Admir Atović mora biti smijenjen - retorika sukoba je neprihvatljiva i mora biti sankcionirana
Vijesti / Politika | 17. 10. 2021. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok čekamo reakcije nadležnih, Mladež Hrvatske demokratske zajednice BiH oštro osuđuje govor mržnje i retoriku sukoba na koju poziva konzul BiH u Frankfurtu, Admir Atović.

Pozivamo nadležne institucije, dva bošnjačka i srpskog člana Predsjedništva te Ministarstvo vanjskih poslova BiH, da reagiraju na zabrinjavajući događaj i javno pozivanje na sukobe i mobilizaciju ''bosanaca muslimana'' na koje se aludira. Pozivamo i policijske i pravosudne institucije BiH na sve pravne korake prema navedenoj osobi za poticanje međunacionalne mržnje, sukoba i oružanih obračuna koji su neprihvatljivi, navodi se u priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.

Dodaju kako Atović nije u službi Bosne i Hercegovine nego u službi opasne i zapaljive retorike, čijim je korištenjem istovremeno naštetio i diplomatskom ugledu naše zemlje. Bosna i Hercegovina, unatoč problemima koji postoje i traže dogovor na najvišim političkim razinama, ne treba radikalne pojedince koji će svojom retorikom zazivati destruktivnu sudbinu u BiH, navode u priopćenju.

Mladež HDZ-a BiH nastavit će pozivati na reakcije i sankcije za navedeno ponašanje te informirati javnost o (ne)djelovanju nadležnih institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close