Reagiranje

Mladež HDZ BiH: Hrvatski jezik je ustavna kategorija

''Ovaj incident dolazi svega nekoliko dana nakon ukopa tijela pronađenih Hrvata Bugojna koje je za vrijeme Domovinskog rata ubila i njihova tijela skrila Armija RBiH, stoga poruke netrpeljivosti prema jednom konstitutivnom narodu BiH''
Vijesti / Politika | 01. 04. 2021. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polazeći od činjenice kako je hrvatskom narodu kroz Ustav Bosne i Hercegovine zajamčen jednakopravni položaj s ostalim žiteljima naše domovine Bosne i Hercegovine Mladež HDZ-a BiH oštro osuđuje anticivilizacijske i netolerantne ispade dijela vijećnika Općinskog vijeća Bugojno, priopćila je danas Mladež HDZ-a BiH.

Dalje navode kako ''napadima u kojima su Hrvati pozvani da napuste svoju domovinu u kojoj stoljećima grade obitelji i cjelokupno društvo poslana je negativna poruka kojom se narušava suživot u Središnjoj Bosni i BiH.''

U priopćenju kažu i kako posebno žalosti činjenica - kako SDP BiH koji se godinama nastoji deklarirati kao multietnička stranka odobrava poteze samostalnog vijećnika Semedina Omerinovića.

''Napominjemo, kako su vijećnici SDP-a pljeskom podržali Omerinovića koji je predsjedatelju bugojanskog vijeća kazao: ''Idi u Hrvatsku, nemoj u Bosni bit, ba. Bosanski pričaj. Nisam protiv Hrvata. Idi u Hrvatsku, pričaj hrvatski''.

''Ovaj incident dolazi svega nekoliko dana nakon ukopa tijela pronađenih Hrvata Bugojna koje je za vrijeme Domovinskog rata ubila i njihova tijela skrila Armija RBiH, stoga poruke netrpeljivosti prema jednom konstitutivnom narodu BiH, samim time i Bugojna trajno narušavaju svakako složene odnose u Bugojnu u kojemu Hrvati godina vape za pravdom i informacijama gdje se nalaze nestali Hrvati Bugojna'', kazano je u izjavi Mladeži HDZ-a BiH čiji je predsjednik Mario Mikulić pozvao na smirivanje tenzija, kao što je učinjeno i u susjednom Gornjem Vakufu- Uskoplju kada su također upućene neprihvatljive poruke netrpeljivosti prema hrvatskom narodu skopaljskog kraja.

Kopirati
Drag cursor here to close