Slaganje kockica

Zaimović predsjedavajući, Bošković dopredsjedavajući

Konačni rezultati pokazali su da je 57 glasova za, jednim suzdržanim i 32 glasa protiv.
Vijesti / Politika | 16. 07. 2019. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik SDA Mirsad Zaimović novi je predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

On je u prvom glasovanju izabran na ovu poziciju sa 53 glasa za, tri suzdržana i 33 protiv. Međutim, zatraženo je pojedinačno glasanje, ali se ishod nije promijenio. On je imenovan sa 53 glasa za, osam suzdržanih i 29 protiv.

Mladen Bošković, zastupnik HDZ-a BiH, novi je dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, objavila je N1.

Sa prvobitnih 56 glasova za, pet suzdržanih i 26 protiv, on je izabran na ovu poziciju iz reda hrvatskog naroda. Nakon ovog glasovanja, predsjednik Kluba SDP-a BiH Damir Mašić zatražio je da se zastupnici pojedinačno izjasne o ovom prijedlogu.

Konačni rezultati pokazali su da je 57 glasova za, jednim suzdržanim i 32 glasa protiv.

Prethodno je Mladen Bošković, predsjedavajući Povjerenstva za izbor i imenovanje, obrazložio je izvještaj Komisije u kojem je izašao s kandidatima za izbor predsjedavajućeg i dopredsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Bošković je rekao da je Povjerenstvo dobilo zahtjeve za razrješenje dosadašnjeg rukovodstva zbog nove parlamentarne većine.

Bošković kaže da su dobili prijedloge u kojima je SDA za predsjedavajućeg predložila Mirsada Zaimovića, dok je klub HDZ-HNS predložio Mladena Boškovića kao dopredsjedavajućeg iz reda hrvatskog naroda.

Bošković je rekao da najprije treba izabrati dopredsjedavajućeg Doma, pa tek onda ići u razrješenje Elvira Karajbića, aktualnog predsjedavajućeg Zastupničkog Doma PFiH.

Kopirati
Drag cursor here to close