Nisu dobrodošli

Mjesto u BiH u kojem može biti samo jedan predizborni plakat: 'Lažete nas godinama'

Nema puteva. Nema kanalizacije. Nema igrališta za djecu. Nema ni predizbornih plakata u Podgori. I dok sa tisuće plakata širom BiH kandidati pozdravljaju potencijalne birače, u Podgori samo jedan plakat sa jasnom porukom
Vijesti / Politika | 19. 09. 2018. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predizborna kampanja u Bosni i Hercegovini u punom je jeku. Tisuće plakata nose poruke upućene građanima. Među njima samo jedan upućen političarima. "Lažete nas godinama! Nijedna stranka nije dobrodošla u Podgoru", poručili su stanovnici ovog sela nadomak Breze.

Nema puteva. Nema kanalizacije. Nema igrališta za djecu. Nema ni predizbornih plakata u Podgori. I dok sa tisuće plakata širom BiH kandidati pozdravljaju potencijalne birače, u Podgori samo jedan plakat sa jasnom porukom, u ovo mjesto niste dobrodošli.

Na drugoj strani plakata, da potvrde, pitaju "Jeste li pročitali", narodu je dosta! Koliko su ozbiljni pokazuje i činjenica da su u mjestu do sada postavljeni plakati pocijepani. Tko ih je pocijepao ne zna se, ali zna se da iza poruke nedobrodošlice stoji skoro cijela Podgora.

"Bilo koji načelnik, koji god je bio nikada ništa nije završio. I zato, smo mi, nekolicina entuzijasta, odlučili napisati taj plakat kojeg smo platili 100 KM", otkriva Hamdija Solak, jedan od inicijatora.

"Sada pred izbore su promjenili, slagaću vam, šest ili sedam sijalica na uličnoj rasvjeti. To je sve. I par su rupa zakrpili, na tom asfaltu koji je asfaltiran 82', 83' godine", dodaje Vedad Silajdžić, jedan od inicijatora.

U ovoj mjesnoj zajednici novinarska ekipa televizije N1 susrela je i Harudina Avdića. Kaže Podgora je poslala poruku koju je trebala poslati BiH. Smatra da 95% lokalnih zajednica treba poslati sličnu poruku.

"Ne možete više narod varati. Morate narodu konkretno, ako ste danas nešto obećali, morate sutra to uraditi, a ne obećanja predizborna davati, pa u naredne četiri godine ništa se ne uradi", smatra Avdić.

I to kažu u ovom mjestu svi očekuju, no malo njih se usudi da na ovakav način kaže.

"Nisu to pojedinci, to je cijelo selo. Cijelo selo je izbacilo taj transparent, da narod vidi", ističe Silajdžić.

"Kada dođu, mi smo rekli, izviždat ćemo ih, ne trebate nam, ne trebate nam", poručuje Solak.

Umjesto političara, ovom mjestu su potrebni kontejneri, kanalizacija, asfalt, igralište za djecu, rekonstrukcija vodovodne mreže, kažu mještani.

Kopirati
Drag cursor here to close