Dosta

Đapo pozvala Vijeće ministara da otvori granice

''Mi moramo da se borimo za spas našeg turizma, a to ne možemo učiniti bez dolaska stranih turista'', kazala je Đapo.
Vijesti / Politika | 02. 07. 2020. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo pozvala je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da odustane od politike reciprociteta i da hitno bude razmotrena mogućnosti otvaranja granica Bosne i Hercegovine za državljane Europske unije i drugih zemalja, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma. 

''Bosna i Hercegovina nije u situaciji da uvodi reciprocitet Europskoj uniji. Mi moramo da se borimo za spas našeg turizma, a to ne možemo učiniti bez dolaska stranih turista. Stoga, pozivam Vijeće ministara da otvori granice za strane državljane. Svi turisti, građani Europske unije i bh. dijaspora koja ima putovnice drugih europskih zemalja treba da imaju mogućnost dolaska u BiH'', rekla je ministrica Đapo.

Istaknula je da apel Vijeću ministara BiH upućuje u ime svih turističkih radnika u Federaciji BiH, koji svakodnevno traže reakciju vlasti, bez obzira na odluku Europske unije.

''Kao jedno od rješenja hotelijeri, uposlenici turističkih agencija i turistički vodiči spas turističke sezone vide prvenstveno u dolasku stranih turista. A da bi se to dogodilo. Vijeće ministara mora otvoriti granice za dolazak turista u BiH'', naglasila je Đapo, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close