''Zlonamjerno tumačenje''

Ministrica Borovac odgovara na optužbe iz Mostara

Tumačenje njezine tadašnje izjave, navodi, rezultiralo je nerazmjernim izljevom govora mržnje i nizom neutemeljenih navoda u otvorenom pismu hrvatskih zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije.
Vijesti / Politika | 08. 07. 2019. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semihe Borovac reagirala je povodom ''zlonamjernog tumačenja'' njezine izjave koja je ''zloupotrijebljena u dnevnopolitičke svrhe''.

Naime, Borovac je tijekom uručivanja donacije u Izbjegličko-prihvatnom i Readmisijskom centru Salakovac, na pitanje novinara odgovorila da postoji mogućnost useljavanja obitelji boraca tkz. Islamske države u taj centar.

Tumačenje njezine tadašnje izjave, navodi, rezultiralo je nerazmjernim izljevom govora mržnje i nizom neutemeljenih navoda u otvorenom pismu hrvatskih zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije.

''Jedan lijep događaj je populistički zloupotrijebljen u dnevnopolitičke svrhe. Na hipotetičko pitanje novinara da li Readmisioni centar može biti korišten za smještaj obitelji boraca povratnika sa ratišta u Siriji sam, u skladu sa namjenom tog centra, navela da ti kapaciteti mogu biti jedna od mogućnosti za smještaj, ako tako odluče nadležni organi kao što je prvenstveno Ministarstvo sigurnosti BiH'', rekla je Borovac.

Kako je dodala, ta izjava je rezultirala nekontroliranim izlivom krivih navoda i optužbi na političkoj, nacionalnoj osnovi koje, tvrdi, sa gnušanjem odbacuje.

''Dovoljno je usporediti moju izjavu i njihove reakcije da se vide krajnje namjere i odgovoran odnos prema dužnostima koje obavljamo'', rekla je.

Tko može biti smješten u Salakovcu, navodi, regulirano je propisima.

''I ubuduće ćemo imati odgovoran pristup gdje niti je bilo, niti ima mjesta za samoinicijativne odluke. Smještanje osoba u centre kod Mostara jasno je regulirano zakonima i odlukama nadležnih institucija Bosne i Hercegovine'', tvrdi Borovac.

Na njezinu izjavu reagirali su hrvatski zastupnici Skupštine HNŽ-a, ministar pravde, policija te političke stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close