Livno

Ministri se sakrili, traže se ostavke

Kad je u pitanju Vlada Hercegobsanske županije ističu kako kod Vlade HBŽ nisu ''došli do bilo kakvog pomaka iako je prošlo mjesec i pol dana od prvog sastanka'.
Vijesti / Politika | 07. 05. 2020. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uz ovaj cirkus od federalnog korona-zakona, probleme koje imamo u županiji, postavlja se pitanje ima li u ovoj državi smisla raditi ili što kažu, spakirati kofere i ići?'', naveli su u pismu javnosti Gospodarstvenici Grada Livna.

''Nikako drugačije ne možemo shvatiti odnos kako prema gospodarstvu  tako prema svakom radnom mjestu. U moru ovih tužnih komentara, razmišljanja ima i pozitivna stvar na koju smo naišli je obećanje od strane gradonačelnika grada Livna koji nakon  sastanka održanog prije nekoliko dana stavio se na raspolaganje gospodarstvu, s ciljem očuvanja radnih mjesta i s razine grada koliko je mogao'', navodi se u pismu.

Naime, kako navode gospodarstvenici, gradonačelnik je obećao uplatu od 300 KM po zaposlenom djelatniku, oslobađanje plaćanja komunalne naknade, oslobađanja poreza na tvrtku i reklamu, plaćanja najma prostora koji su u vlasništvu grada te oslobađanje plaćanja ljetnih terasa za ugostiteljske objekte.

''Nadamo se da će i na sjednici gradskog vijeća iste mjere biti usvojene i da će se ovo obećanje ispuniti na sjednici planiranoj idući tjedan te da će ovu potporu gospodarstvenici dobiti u najkraćem mogućem roku'', navodi se.

Kad je u pitanju Vlada Hercegobsanske županije ističu kako kod Vlade HBŽ nisu ''došli do bilo kakvog pomaka iako je prošlo mjesec i pol dana od prvog sastanka'.

''Naš dojam je da je tamo sukladno onoj narodnoj izreci, puno baba - kilavo dite. Pozivamo još jednom Vladu HBŽ da se uhvati u koštac sa situacijom i pođe raditi  posao za koji ih svi mi plaćamo. Da, mi vas plaćamo iako se postavljate na način da vam ne trebamo. Postali ste svrha sami sebi i ovo dalje ne ide. Javno vas pitamo, a u nekoliko navrata smo dolazili, onolika zgrada a u njoj nigdje nikoga. Gdje ste se sakrili, dolazite li na posao? Radite li išta? Gdje je ministar financija, gospodarstva? Što ste napravili do sada? Plaće ste podigli za 8 % u vrijeme ove najveće krize. Imate li časti i solidarnosti sa ostalim radnicima imalo, sa svima koji ostaju bez posla?'', navodi se u pismu.

Ističe s ekako Vlada prilično kasni s donošenjem bilo kakvih mjera.

''Budite sigurni da ovo sto vi radite nama, nebrigom i neradom će se vratiti vama a što već osjetite kroz punjenje proračuna'', napisali su gospodarstvenici i ministra financija i dospodarstva pozivaju na neopozive ostavke.

''Gospodarstvenicima, radnicima i svakom normalnom čovjeku je dosta da od županije radite županiju slučaj'', napisali su Gospodarstvenici Grada Livna.

Kopirati
Drag cursor here to close