Pandemija

Ministarstvo vanjskih poslova BiH uvelo dežurstva

O svim prikupljenim informacijama u vezi sa COVID-19 virusom, koje su od javnog značaja, MVP BiH će i dalje putem sredstava informiranja pravovremeno obavještavati javnost.
Vijesti / Politika | 17. 03. 2020. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U svojstvu zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrice vanjskih poslova BiH, najljubaznije molim sve građane, kao i strane državljane koji po raznim osnovama borave u BiH, da se striktno pridržavaju uputa vezanih za odgovorno preventivno djelovanje protiv širenja bolesti uzrokovanoj korona virusom (COVID-19)'', navodi se u utorak u obraćanju javnosti ministrice Bisere Turković.

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je od nedjelje uspostavljen Krizni stožer čiji je zadatak prikupljanje i obrada svih relevantnih informacija iz inostranstva i zemlje o širenju i prevenciji virusa COVID-19, te informiranje i davanje preporuka za djelovanje rukovodstvu Ministarstva vanjskih poslova BiH i drugim nadležnim institucijama.

O svim prikupljenim informacijama u vezi sa COVID-19 virusom, koje su od javnog značaja, MVP BiH će i dalje putem sredstava informiranja pravovremeno obavještavati javnost.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH otvorilo je i dežurnu telefonsku liniju i e-mail adresu, na koje, u slučaju hitne situacije vezane za pandemiju COVID-19, mogu da se jave državljanke i državljani Bosne i Hercegovine iz inozemstva i zemlje, kao i strane osobe sa prebivalištem u BiH.

Dežurni kontakt telefon je: +387 33 281 309; e-mail: [email protected].

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine apelira na sve državljane Bosne i Hercegovine, koji se trenutno nalaze u drugim državama, da odgode dolazak u Bosnu i Hercegovinu u sljedećem razdoblju. Sve one koji su u Bosni i Hercegovini pozivamo da ne putuju u inozemstvo.

''Molim i upućujem apel da zaštitite sebe i svoje najbliže, naročito djecu i svoje starije članove domaćinstva, susjede, prijatelje i kolege, na najbolji mogući način, a pridržavajući se uputa epidemioloških službi", navodi se u obraćanju ministrice Turković.

Kopirati
Drag cursor here to close