Pomoć

Ministarstvo obrane Poljske spremno pružiti podršku modernizaciji OSBiH

Ministarstvo obrane Poljske sigurno će osigurati potrebne aktivnosti u cilju modernizacije Oružanih snaga BiH.
Vijesti / Politika | 03. 10. 2017. u 20:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane Poljske spremno je pružiti podršku u procesu modernizacije Oružanih snaga BiH - izjavio je ministar obrane Poljske Antoni Macirewicz nakon sastanka sa ministricom obrane BiH Marinom Pendeš, koji je danas održan u Sarajevu.

Tom prilikom, delegacije ministarstava obrane Poljske i Bosne i Hercegovine razgovarali su o aktivnostima u pogledu pristupanja BiH Europskoj uniji te ispunjavanju uvjeta za prijem u Akcijski plan za članstvo u NATO (MAP).

  ''S obzirom na to da je Poljska članica NATO-a i EU smatram veoma bitnim što sam imala priliku prezentirati koja su to naša postignuća i iskazati očekivanja da nam Poljska i dalje daje punu podršku za aktiviranje MAP-a za Bi'', kazala je Pendeš.

Razgovarajući o bilateralnoj suradnji konstatirala je da je ona posljednjih godina bila u fazi stagnacije, te izrazila uvjerenje da će "razmjena na ekspertskoj razini u 2018. godini postići zavidan nivo". U travnju ove godine potpisan je Sporazum o vojnoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Poljske.

''Osim toga, razgovarali smo o namjenskoj industriji, te o aktualnim regionalnim izazovima'',  istaknuo je ministar obrane Poljske Antoni Macirewicz, kojem je izraze zahvalnosti zbog pružanje podrške Oružanim snagama BiH na sastanku uputio načelnik Zajedničkog stožera OSBiH Ante Jeleč.

Ministarstvo obrane Poljske sigurno će, kazao je Jeleč, na najbolji način osigurati potrebne aktivnosti u cilju modernizacije Oružanih snaga BiH.   

Kopirati
Drag cursor here to close