Ja sam skitnica, daljine me vuku

Ministar vanjskih poslova BiH putovao skoro koliko i Hillary Clinton

Arnaut je naveo da je, prema podacima sa službene internetske stranice ministarstva vanjskih poslova BiH, utvrđeno da je Crnadak u manje od deset mjeseci 2017. imao 44 različita putovanja.
Vijesti / Politika | 03. 11. 2017. u 09:55 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak naći će se pod ‘paljbom’ zastupnika državnoga parlamenta nakon što je u četvrtak zatraženo preispitivanje svrhe njegovih brojnih putovanja po čemu se gotovo izjednačio s bivšom američkom državnom tajnicom Hillary Clinton, objavili su u srijedu mediji u BiH.

Zastupnik također vladajuće koalicije na državnoj razini iz Saveza za bolju budućnost Damir Arnaut uputio je inicijativu da Crnadak iz Partije demokratskog progresa Republike Srpske državnim zastupnicima objasni opravdanost silnih putovanja u posljednje tri godine mandata, piše Hina. 

Arnaut je naveo da je, prema podacima sa službene internetske stranice ministarstva vanjskih poslova BiH, utvrđeno da je Crnadak u manje od deset mjeseci 2017. imao 44 različita putovanja.

“Postavlja se pitanje zbog čega ministar Crnadak prednjači po broju pojedinačnih putovanja te je gotovo izjednačen po broju zemalja koje je posjetio s bivšom državnom tajnicom SAD-a i to jednom od najaktivnijih u povijesti”, stoji u zastupničkom pitanju Arnaut.

Utvrđeno je da su samo četiri posjeta ove godine opisana kao službena i to posjet Svetoj Stolici, Brazilu, Irskoj i Armeniji, jedan Španjolskoj kao bilateralan, dok se ostala putovanja odnose na sudjelovanja na konferencijama, forumima, otvaranjima objekata. Očekuje se da će o tim pitanjima ministar Igor Crnadak odgovarati sljedećeg tjedna na sjednici Zastupničkog doma.

Arnaut je u zastupničkoj inicijativi zatražio da se ograniči i preispita opravdanost korištenje državnog novca za putovanja državnih dužnosnika.

Kopirati
Drag cursor here to close