Istočno Sarajevo

Ministar vanjskih poslova BiH domaćin večere za šefove izaslanstava sudionica Summita SEECP-a

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak priredio je večeras u Istočnom Sarajevu večeru dobrodošlice
Vijesti / Politika | 07. 07. 2019. u 20:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak priredio je večeras u Istočnom Sarajevu večeru dobrodošlice za sudionike sastanka ministara vanjskih poslova Procesa za suradnju u Jugoistočnoj Europi (South-East European Cooperation Process - SEECP).

Sastanak će se sutra 8. srpnja održati u Kongresnoj dvorani Hotela Holiday u Sarajevu sa početkom u 10:30 sati.

Na sastanku ministara vanjskih poslova Procesa za suradnju u Jugoistočnoj Europi u Sarajevu, na kojem će sudjelovati visoka izaslanstva sudionica SEECP-a, predstavnici Europske unije i Vijeća za regionalnu suradnju (RCC), razgovarat će se o aktualnom zamahu integracija u EU, aktivnostima na povezivanju u regiji SEECP-a i šire kao preduvjetu za održivi razvoj te regionalnim i europskim integracijskim procesima.

Sastanak će biti održan u sklopu bosanskohercegovačkog predsjedanja SEECP-om i prethodi Samitu SEECP-a na razini predsjednika 9. srpnja 2109. godine na Jahorini, kojim će se okončati predsjedanje Bosne i Hercegovine ovom regionalnom inicijativom pod motom ''Bolja povezanost za bolji život''.

Regionalna inicijativa Proces suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP) pokrenuta je 1996. godine u Sofiji u cilju jačanja regionalne suradnje, sigurnosti i stabilnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close