Posjeta

Ministar sigurnosti BiH obišao Opću bolnicu Prim. dr. Abdulah Nakaš

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić obišao je danas Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu
Vijesti / Politika | 05. 04. 2020. u 16:40 Bljesak.info
Radončić u obilasku bolnice

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Direktor Opće bolnice prim. dr. Zlatko Kravić i ministar Radončić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić obišao je danas Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, gdje se uvjerio da je ova zdravstvena ustanova spremna za liječenje najtežih korona pacijenata.

Direktor Opće bolnice prim. dr. Zlatko Kravić rekao je da je ova bolnica spremna da sa 400 svojih potencijalnih kreveta prihvati najteže bolesnike i od koronavirusa, ali i druge.

Liječnici i osoblje su spremni i na taj eventualni scenarij i straha nema. Procedure se u bolnici već provode kao da je takvo stanje, ali, srećom, još nema takvih pacijenata.

Ministar Radončić istaknuo je da je ohrabren ovakvim stavom i blagovremenim pripremama ove ustanove i svih liječnika i medicinskog i drugog osoblja.

Ovo je naročito važno u situaciji kada se bilježe slučajevi da pojedini liječnici u Kantonu Sarajevo bježe od kontakata s oboljelima, zbog čega je i zatražio kadrovske promjene u Domovima zdravlja u glavnom gradu BiH.

Ministar Radončić, osim trijažnog centra, opremljenog dezinfekcionim tunelom, u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" posjetio je i odjeljenja pedijatrije, ginekologije, kirurgije, dijagnostički centar sa CT aparatom, skladišta sa zalihama...

Kopirati
Drag cursor here to close