Fišo

Ministar prijeti zbog uhićenja pripadnika Armije BiH

''Nećemo ovakve stvari mirno gledati'', poručio je ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo.
Vijesti / Politika | 01. 08. 2018. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Fišo na obraćanju medijima

''Nećemo ulaziti u metode i motive izvršitelja i nalogodavaca genocida koji nas danas hapse, ali nećemo ovakve stvari mirno gledati. Također, poručujem i onima koji predaju nekakve popise naših branitelja po Srbiji i Hrvatskoj da to neće proći'', poručio je ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo povodom uhićenja borca Armije RBiH Huseina Mujanovića u Srbiji.

''Zaštiti ćemo branitelje BiH od uhićenja i montiranih procesa'', poručio je Fišo rekavši novinarima u Sarajevu da je uhićenje Mujanovića u Srbiji ''pokušaj izjednačavanja agresora i žrtve''.

''Osuđujemo ovaj čin i mi znamo s kim imamo posla. Nastoji se izjednačiti krivica i ovo je svojevrstan njihov odgovor na objavljivanje popisa učesnika genocida u Srebrenici. Mi ćemo sve učiniti da zaštitimo branitelje BiH i dat ćemo odlučan odgovor preko institucija'', rekao je ministar Fišo.

Poručio je da se ''braniteljima BiH mora omogućiti slobodno kretanje po svim konvencijama o slobodnom kretanju''.

Podsjećamo, na graničnom prijelazu sa Srbijom, u blizini Priboja, prije dva dana je uhićen Husein Mujanović, bivši borac Armije RBiH i umirovljeni službenik Ministarstva obrane BiH zbog ratnih zločina na području Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close