Službeni posjet

Ministar Lasić u Županiji Posavskoj: Za magistralne ceste 700.000 KM

Na sastanku je bilo govora o cestovnoj infrastrukturi i budućim planovima i ulaganjima u istu na području Županije i općina
Vijesti / Politika | 23. 01. 2018. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić u utorak je boravio u posjetu Posavskoj županiji. U sjedištu Županije Posavske u Orašju, federalnog ministra sa suradnicima primio je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić. Sastanku je nazočio i načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić.

Na sastanku je bilo govora o cestovnoj infrastrukturi i budućim planovima i ulaganjima u istu na području Županije i općina. Planirano je u ovoj godini izdvojiiti i uložiti oko 700.000 KM u projekte vezane uz magistralne ceste, pogotovo one koji izravno utječu na povećanje sigurnosti u prometu, kao što su nogostupi, pješačke i biciklističke staze.

Foto: FMPiK / Denis Lasić u službenom posjetu Županiji Posavskoj

Također, planirana je gradnja kružnog toka na magistralnoj cesti M-14.2. koji će omogućiti bržu protočnost prometa. U planu je i sanacija nekoliko oštećenih dijelova prometnica, te dodatno ulaganje u održavanje postojeće mreže cesta.

U sklopu ovog posjeta ministar Lasić je posjetio i Općinu Odžak, te održao radni sastanak s načelnikom općine Jakovom Ivankovićem, na kojem je upoznat s budućim projektima u ovoj općini, kao što je izgradnja obilaznice Odžaka.

Premijer Klaić i načelnici općina su se zahvalili ministru Lasiću na posjeti i na dosadašnjoj dobroj suradnji, i izrazili želju da se ista nastavi, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Foto: FMPiK / Denis Lasić u službenom posjetu Županiji Posavskoj
Kopirati
Drag cursor here to close