Dogodi se

Ministar dobio nogu u Vijeću ministara

Pojedini mediji su već najavili kako bi na ovu poziciju mogao doći Igor Radojičić, bivši gradonačelnik Banja Luke.
Vijesti / Politika | 12. 03. 2021. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegletija donio je odluku o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića, potvrđeno je iz Vijeća ministara.

Lučić je član DNS i nakon što je ta stranka izašla iz vlasti, postalo je jasno da Lučić neće dugo ostati ministar.

''S obzirom da je Demokratski narodni savez donio odluku o napuštanju koalicije i daljnjem opozicijskom djelovanju, a imajući u vidu da trenutni saziv Vijeća ministara u svom radu nema podršku predstavnika Demokratskog narodnog saveza u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Vijeća ministara je donio odluku o razrješenju dužnosti ministra Lučića'', navodi se.

Prema Zakonu o Vijeća ministara BiH, smjena ministra mora biti potvrđena u Zastupničkom domu i Domu naroda BiH.

Kako je Lučić kazao u izjavi za Fenu pokretanje inicijative za njegovu smjenu legitimno je pravo predsjedavajućeg Tegeltije. Lučić ističe da ostaje da se vidi kako će ta odluka proći u parlamentarnoj proceduri.

''I da dođe do smjene, smatram da sam svoj posao obavljao savjesno i odgovorno te da sam otkočio neke procese unutar Ministarstva. Da smjena dolazi zbog nekog drugog razloga, a ne političkih razloga, onda bih imao više brige'', dodao je.

No, pojedini mediji su već najavili kako bi na ovu poziciju mogao doći Igor Radojičić, bivši gradonačelnik Banja Luke.

No, on je za portal Avaza rekao kako su navodi o tome da je prihvatio kandidaturu SNSD-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine samo jedno u nizu nagađanja po pitanju njegovog političkog angažmana.

''Nezaposlen sam i radim na tome da svoj status riješim mimo politike'', kazao je Radojičić.

Naveo je da je prema kuloarskim pričama u prethodna dva mjeseca već bio i predsjednik Vlade Republike Srpske, veleposlanik BiH u Francuskoj, direktor "Elektroprivrede RS", ali i predsjednik Regulatorne komisije.

Kopirati
Drag cursor here to close