Požarišta

Ministar Čampara posjetio Konjic, pozvao Vladu HNŽ-a da inicira pomoć

Pohvalio je i vatrogasce koji su sudjelovali u gašenju požara, ali i građane Konjica koji su bili prinuđeni sami pomagati vatrogascima u borbi s vatrom, kako bi zaštitili svoje domove.
Vijesti / Politika | 12. 04. 2020. u 12:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara u nedjelju je posjetio općinu Konjic koju su u prethodnih nekoliko dana zahvatili veliki požari. Tom prilikom prisustvovao je sastanku stožera civilne zaštite Općine, te je zajedno sa njima obišao požarom najpogođenija područja.

Ministar Čampara je izrazio žaljenje zbog nemilih događanja, ističući kako će na sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine tražiti da federalna razina vlasti pomogne područjima pogođenim požarima.

Pozvao je županijsku razinu vlasti, odnosno Vladu Hercegovačko-neretvanske županije, da bude, ne samo aktivni sudionik, već i inicijator u pružanju pomoći.

''Bosna i Hercegovina se već mjesec dana suočava s problemima koji su nastali pojavom koronavirusa (COVID-19). Tu prije svega mislim na zdravstvene i ekonomske posljedice. Međutim, usprkos trenutnoj situaciji, mi ne smijemo zanemariti ni druge probleme sa kojima se evo susrećemo. Sustav mora imati adekvatne odgovore na njih i u ovom konkretnom slučaju mora se pomoći područjima pogođenim požarima. Svaka reakcija sustava suprotna ovoj nanijela bi štetu našim građanima i pokazala bi njegovu slabost'', izjavio je ministar Čampara.

On je pohvalio brzu reakciju Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, na čiji je prijedlog Vijeće ministara BiH usvojilo Odluku o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u gašenju požara. Istakao je da su upravo zahvaljujući brzoj reakciji Ministarstva sigurnosti BiH, na pogođena područja stigla tri air traktora iz Crne Gore.

Foto: Fena / Čampara u posjeti Konjicu

''Koristim ovu priliku i da se zahvalim susjednoj Crnoj Gori koja je pristala da nam pošalje pomoć. Bosna i Hercegovina će morati u skorije vrijeme ozbiljno raditi na unapređenju kapaciteta za borbu protiv požara, jer ovo su problemi s kojim se suočavamo svake godine'', naveo je ministar Čampara.

Pohvalio je i vatrogasce koji su sudjelovali u gašenju požara, ali i građane Konjica koji su bili prinuđeni sami pomagati vatrogascima u borbi s vatrom, kako bi zaštitili svoje domove.

Kopirati
Drag cursor here to close