Put Jasenovca

Milina: Dolazak izaslanstva Vojske Srbije nije bio najavljen

- Imam informacije da je zaustavljen kombi s ukupno 11 osoba, radilo se o vojnim osobama, koje su imale vojne odore u vozilu, ali mi nismo imali službenu najavu njihova dolaska u Hrvatsku
Vijesti / Politika | 07. 09. 2019. u 16:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je u subotu kako dolazak izaslanstva vojske Srbije u Hrvatsku nije bio najavljen, te im je zbog toga granična policija onemogućila ulazak u zemlju.

 "Imam informacije da je zaustavljen kombi s ukupno 11 osoba, radilo se o vojnim osobama, koje su imale vojne odore u vozilu, ali mi nismo imali službenu najavu njihova dolaska u Hrvatsku, a temeljem Zakona o nadzoru državne granice njima je ulaz onemogućen. Policija na Bajakovu nije imala njihovu najavu", rekao je Milina novinarima na obilježavanju godišnjice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko.

Ponovio je kako izaslanici Vojske Srbije nisu imali uvjete za ulazak u Hrvatsku jer službena putovanja dužnosnika moraju biti najavljena te da postoje propisi koji objašnjavaju kako se to radi, prenosi Hina.

Na zabranu ulaska nije ostao nijem ni ministar obrane Aleksandar Vulin poznat po neprimjerenim izjavama prema Hrvatskoj i Hrvatima.

"Koja bi to zemlja na svijetu učinila, ako nije sljedbenica fašističke Pavelićeve ideologije", rekao je Vulin, prema priopćenju ministarstva obrane, prenosi Tanjug. 

Podsjetimo, izaslanstvo Vojske Srbije, koje čine zapovjednici s vojne akademije, kadeti i pitomci vojne gimnazije, u subotu je zabranjen ulazak u Hrvatsku, prenosi Tanjug pozivajući se na srbijansko ministarstvo obrane.

Izaslanstvo je putovalo u Jasenovac.

Kopirati
Drag cursor here to close