Di su pare?

Milijuna za izbore još nema, Mostar neizvjestan

Za izbore iz proračuna se izdvaja nešto više d 4 milijuna maraka, a ostatak novca, oko 4,5 milijuna, se osigurava iz lokalnih zajednica.
Vijesti / Politika | 17. 05. 2020. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim Mostara, stanovnici svih ostalih općina u listopadu trebali bi birati lokalne vlasti. Izbori su raspisani. No, ostalo je nejasno imamo li osiguran novac za održavanje izbora.

O funkcinioniranju Središnjeg izbornog povjerenstva u petak se raspravljalo i u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Ponovo su se čule ocjene kako među članovima SIP-a ima i onih koji su izabrani nelegalno.

Gost BHT 1 bio je Suad Arnautović, član Središnjeg izbornog povjerentsva BiH.

Proračun još nije usvojen, sredstva za lokalne izbore nisu osigurana u proračunu. Arnautović kaže da je Tegeltijin nastup na sjednici Parlamenta bio optimističan i da očekuje da će se sredstva naći.

Za izbore iz proračuna se izdvaja nešto više d 4 milijuna maraka, a ostatak novca, oko 4,5 milijuna, se osigurava iz lokalnih zajednica.

Kad je u pitanju održavanje izbora u Mostaru, Arnautović je istakao da tu očekuje reakciju Parlamentarne skupštine BiH, a ukoliko do nje ne dođe, onda očekuje reakciju Ustavnog suda po tom pitanju.

Što se tiče izbora članova SIP-a, Arnautović smatra da je način izbora bio potpuno legalan i da se nikakve odluke SIP-a ne mogu osporavati. Međutim, zbog nedostatka sredstava, kaže, sasvim je izvjesno da će se datum održavanja lokalnih izbora ponovo morati pomjerati.

Kopirati
Drag cursor here to close