Ministrica financija FBiH

Milićević: Nova vlada imat će bolje preduvjete za rad, nego naša

Govoreći o novoj Reformskoj agendi, federalna ministrica financija kaže da su do sada održana tri pripremna sastanka u vrlo širokom krugu sudionika.
Vijesti / Politika | 19. 05. 2019. u 09:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

‘’Nova vlada, bez obzira kada će biti imenovana, imat će mnogo bolje preduvjete za rad nego što je imala naša vlada’’, izjavila je za Fenu dopremijerka i ministrica financija Federacije BiH Jelka Milićević.

Kako ističe, puno se uradilo vezano za zakone koji reguliraju financijsko upravljanje, kontrolu i nadzor nad javnim sredstvima, poboljšanje kreditne sposobnosti vezano za velike investicije projekte, a postoji i tendencija rasta prihoda za što se vezuje i povećanje broja zaposlenih.

Video: Milićević: Federacija dostigla 84 posto uposlenosti cijele RBiH iz 1991.

‘’Mi smo na dan 30. travnja ove godine imali ukupno zaposlenih 531.492. Federacija nikada nije imala toliki broj radnika. Republika BiH je 1991. godine imala 631 tisuću uposlenih, a Federacija sama danas ima 84 posto od tog broja’’, naglašava Milićević.

Govoreći o novoj Reformskoj agendi, federalna ministrica financija kaže da su do sada održana tri pripremna sastanka u vrlo širokom krugu sudionika.

‘’Reformska agenda traži jasno opredjeljenje svih političkih čimbenika u BiH i svih razina vlasti. Taj dio smo, rekla bih, zajednički definirali i sljedeći korak je da se formira vlast na razini BiH i u Federaciji, a tada će se moći pristupiti detaljnom definiranju Reformske agende, izrade akcijskih planova i preuzimanja obveza po tim akcijskim planovima’’, izjavila je za Fenu dopremijerka i federalna ministrica financija Jelka Milićević.

Kopirati
Drag cursor here to close