Odgovor

Milanović o zahtjevima BiH: "Ovo je trovanje odnosa između dviju država"

"Prošlo je šest godina otkad sam zadnji put o tome govorio kao predsjednik Vlade, sad ću morati opet", kazao je Milanović.
Vijesti / Politika | 08. 08. 2021. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinjska alka, 306. u nizu, u nedjelju se održava s ograničenim brojem gledatelja zbog epidemioloških mjera. Na ovogodišnjoj Alki natjecat će se 17 alkara.

I predsjednik Zoran Milanović u Sinju je komentirao zahtjev Bosne i Hercegovine o procesuiranju 14 generala Hrvatske vojske:

"Moj stav je stav moje Vlade i mene kao premijera iz 2015. godine. Taj zaključak o nesuradnji, o takvoj vrsti postupka još uvijek je na snazi. Puno je manji problem tehničke naravi hoćemo li ili ne surađivati, nego činjenica da takve optužnice odnosno istrage dolaze", rekao je, prenosi Dnevnik.hr.

I Milanović i premijer Andrej Plenković za tu su informaciju znali već nekoliko dana. Milanović smatra da Plenković nije to ranije rekao jer ''nije smatrao potrebnim to komentirati''.

"To znam već neko vrijeme kao i on. I znam što sam kao premijer na Vladi usvojio kao zaključak 2015. i dok ga Vlada ne ukine i ne promijeni, a ona to nije učinila, to važi. Možda premijer, imajući i to na umu, nije smatrao potrebnim to komentirati. Ali ja smatram da je potrebno, jer to je vrsta sabotaže. To je trovanje odnosa između dviju država. Prošlo je šest godina otkad sam zadnji put o tome govorio kao predsjednik Vlade, sad ću morati opet", dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close