Četverogodišnji mandat

Milan Tegeltija odnio apsolutnu pobjedu za drugi mandat u VSTV-u

S osvojenih 258 glasova, odnosno 83 posto, Tegeltija je odnio apsolutnu pobjedu na izborima za člana VSTV-a iz Republike Srpske
Vijesti / Politika | 07. 06. 2018. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH, kojem četverogodišnji mandat u VSTV-u istječe u srpnju, prošao je proceduru za izbor u još jedan mandat, piše Devni avaz.

Prema informacijama spomenutog lista, s osvojenih 258 glasova, odnosno 83 posto, Tegeltija je odnio apsolutnu pobjedu na izborima za člana VSTV-a iz Republike Srpske, a biran je od svih sudaca osnovnih i okružnih te okružnih privrednih i Višeg privrednog suda u RS.

Na tajnom glasovanju u 33 suda u RS koji predstavljaju 33 izborne jedinice, od ukupno 359 sudaca s pravom glasanja na izbore je izašao 321.

Daleko ispod 258 Tegeltijinih glasova, na drugom mjestu našao se Milan Blagojević sa 40, treći s tek 16 glasova je Luka Borovčanin, a 12 glasova proglašeno je nevažećim.

Potvrđujući ove informacije, Tegeltija je za Avaz jučer izjavio da ga ovakva apsolutna pobjeda čini izuzetno ponosnim.

''To predstavlja potvrdu onoga što smo ja i cijeli VSTV u vrlo teškoj atmosferi punoj teorija zavjere i osporavanja radili u prethodne četiri godine. Hvala svim kolegama sucima na ovako ukazanom povjerenju. Apsolutna podrška kolega dodatno me obvezuje da zajedno s drugim kolegama članovima VSTV-a u naredne četiri godine i pojačamo svoj angažman te uradimo još dosta važnog posla koji je pred nama, kako bi pravosuđe adekvatno i u skladu s europskim standardima odgovorilo na svoj društveni zadatak i ulogu'', rekao je Tegeltija.

Vijeće čini 15 članova. Tegeltija je, glasovima sudaca okružnih i osnovnih sudova, kao sudaca 

Osnovnog suda u Banja Luci u prvi mandat u VSTV izabran u srpnju 2014. godine. Prema zakonskim odredbama, članovi VSTV-a mogu imati najviše dva uzastopna četverogodišnja mandata.

Kopirati
Drag cursor here to close