Oštro kritizirao čelnike HDZ-a BiH

Mijo Jelić: Hrvatima u BiH vlada Čovićeva partizanska ''Soko eskadrila''

Prvi put javno general Zlatan Mijo Jelić je oštro kritizirao Dragana Čovića.
Vijesti / Politika | 07. 06. 2018. u 18:11 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Od svih predizbornih obećanja koja je dao, Čović je ispunio samo ona prema svojoj rodbini, svojim prijateljima i partizanskoj eskadrili iz 'Soko grupe', izjavio je general HVO-a i HV-a Zlatan Mijo Jelić gostujući u emisija ''Bujica'' na zagrebačkoj Z1 televiziji.

Na pitanje urednika i voditelja Velimira Bujaneca kakva je to eksadrila, general Jelić je odgovorio: ''Soko grupa su Čovićeve kolege koje su prije rata radile s njim u mostarskom 'Sokolu'. Zato kažem da danas Hrvatima u BiH vlada Čovićeva partizanska 'Soko eskadrila'.''

Prvi put javno general Jelić je oštro kritizirao hrvatskog člana Predsjedništva BiH, predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a Dragana Čovića.

''Nije kriva samo bošnjačka i srpska politika ili politika međunarodne zajednice za katastrofalan položaj Hrvata u BiH kriva je i neravnopravnost unutar našega nacionalnoga korpusa,'' kazao je Jelić.

Kao posebno negativan primjer kadroviranja u HDZ-u BiH, general Mijo Jelić naveo je Miju Krešića, zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH za kojeg je kazao je da je za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj bio u JNA, a u BiH na strani Armije BiH.

No, gostujući u ''Bujici'', nije se samo na tome zaustavio te je prozvao još neke visoke dužnosnike HDZ-a BiH.

''Josip Grbeša, ministar pravosuđa BiH iz redova HDZ-a BiH je profesor latinskog jezika, a Zora Dujmović, ministrica kulture i sporta FBiH – je socijalna radnica. Denis Lasić je ministar prometa i komunikacija FBiH, a profesor je matematike. Unutar hrvatskog nacionalnog korpusa stvorila se tolika neravnopravnosti i negativna selekcija da Hrvatima u BiH upravljaju nestručni i nečasni ljudi'', ispričao je general Zlatan Mijo Jelić.

U emisiji je još prozvao i Vjekoslava Bevandu, Ljerku Miličević, Iliju Đolu, Miljanu Glamuzinu i Vilima Primorca.

Više pogledajte u snimci cijele emisije:

Video: general Zlatan Mijo Jelić u 

 

Kopirati
Drag cursor here to close