Tko se češe?

Migrantima bolje nego Srbima

''Nijedan dužnosnik FBiH se nije ni počešao zbog toga, jer Srbi u ovim općinama nisu njihov problem, kao da su to građani Afrike ili Azije''.
Vijesti / Politika | 03. 02. 2019. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dužnosnici u Federaciji BiH uopće ne vode brigu o srpskim povratnicima na području Drvara, Glamoča, Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca i Kupresa, gdje je u proteklih deset dana život potpuno zaustavljen uslijed snježnog nevrjemena'', priopćeno je iz Odbora za zaštitu Srba u FBiH.

U priopćenju se, kako prenosi Srna, navodi da su srpska povratnička naselja zbog neprohodnih puteva odsječena od svijeta, a stanovnici ovih općina, ''posebno starija populacija i pacijenti na dijalizi, ne mogu dobiti adekvatnu medicinsku pomoć, nemaju lijekove, ostaju bez hrane i uglavnom su još bez struje''.

''Nažanost nijedan dužnosnik FBiH se nije ni počešao zbog toga, jer Srbi u ovim općinama nisu njihov problem, kao da su to građani Afrike ili Azije. U odnosu na Srbe u FBiH bolji tretman imaju migranti u Bihaću, koji imaju besplatnu redovnu hranu, medicinske usluge, lijekove, struju, vodu, zagrijane objekte, kupatila'', navodi se u priopćenju.

Iz ovog odbora ističu da formiranje kantonalnih vlada najbolje pokazuje kako političari u FBiH gladaju na Srbe.

''Vlade Sarajevskog i Unsko-sanskog kantona su formirale lijeve socijaldemokratske liberalne stranke, koje za sebe tvrde da su multietničke i zalažu se za primjenu popisa iz 1991. Da su toliko željne popisa iz 1991. godine, u tim vladama bi bilo barem po četiri ministra Srbina, s obzirom na sastav stanovništva 1991. godine'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je u te dvije novoformirane vlade samo jedan Srbin - u Vladi Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close