Stožer

Migranti će se smjestiti u blizini Sarajeva

Jedan od zaključaka Operativnog stožera je daljnje jačanje kontrole granice kako bi se spriječili ilegalni ulasci u Bosnu i Hercegovinu.
Vijesti / Politika | 25. 05. 2018. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idućeg tjedna bit će osigurana dodatna lokacija za migrante u blizini Sarajeva, a istovremeno započinju aktivnosti na iznalaženju adekvatnijeg smještaja za migranate koji se nalaze na području Unsko-sanske županije, priopćeno je nakon sastanka Koordinacijskog tijela za pitanje migracija u Bosni i Hercegovini.

To je bio prvi sastanak ovog tijela kao Operativnog stožera, na kojem je razgovarano o trenutnoj situaciji u toj oblasti i predložena rješenja za sprječavanje ilegalnih prelazaka granice te zbrinjavanju migranata koji se nalaze u BiH.  

U slučaju kriznih situacija u oblasti migracija Koordinacijsko tijelo djeluje i kao Operativni stožer, u koji, pored predstavnika Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Granične policije BiH, SIPA-e i Službe za poslove sa strancima BiH ulaze i predstavnici stožera s razine entiteta i Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Jedan od zaključaka Operativnog stožera je daljnje jačanje kontrole granice kako bi se spriječili ilegalni ulasci u Bosnu i Hercegovinu. Tako će pored pripadnika SIPA-e i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH biti zatražena podrška i drugih policijskih agencija kao ispomoć Graničnoj policiji BiH.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, koji je predsjedavao sastankom Štaba, istakao je da su dosadašnje mjere pojačanog nadzora granice dale rezultat i da je značajno smanjen broj ulazaka ilegalnih migranata u BiH.

Sastanku je prisustvovao i šef Međunarodne organizacije za migracije u BiH Peter Van der Auweraert.

Kopirati
Drag cursor here to close