Dodik

Migrante u BiH ubacuju namjerno

"Svi oni su zatvorili granice davno i Hrvatska, i Mađarska. Nama ubacuju sada migrante veoma namjerno, jer nakon tri godine kada im date azil, automatski dobijaju pravo na državljanstvo. A kada dobiju državljanstvo, onda imaju aktivno i pasivno birač
Vijesti / Politika | 30. 05. 2018. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su zemlje EU davno zatvorile granice za migrante i namjerno ih sada ubacuju u BiH.

"Svi oni su zatvorili granice davno i Hrvatska, i Mađarska. Nama ubacuju sada migrante veoma namjerno, jer nakon tri godine kada im date azil, automatski dobijaju pravo na državljanstvo. A kada dobiju državljanstvo, onda imaju aktivno i pasivno biračko pravo", upozorio je Dodik. 

On je rekao novinarima u Beogradu da je BiH odjednom postala top tema za migrante, a onda se pojavi Bruxelles koji kaže da predlaže da, u skladu sa europskim vrijednostima, migranti budu 10 godina u BiH, a davat će im pomoć. 

"Pa, vodite ih onda kod sebe, pa im dajte pomoć. Što će kod nas? Mi nismo izazvali migrantsku krizu, nismo napravili problem na Bliskom istoku i ne želimo posljedice. Neka nas optuže da nismo humani, što god hoće, ali mi nemamo mogućnosti smjestiti izbjeglice i migrante", poručio je Dodik, prenosi Srna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close