Čović

Mi smo nešto potpisali

Čović se danas susreo s izaslanstvom Udruge Hrvata BiH "Prsten", koje predvodi predsjednik Pavo Zubak.
Vijesti / Politika | 02. 09. 2019. u 14:30 Bljesak.info
Čović se susreo s izaslanstvom Udruge Hrvata BiH Prsten

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Potpis koji smo stavili je bio toliko snažan i raspravljen i bilo je za očekivati da taj posao završimo. I dalje nemamo drugog puta nego tražiti kompromis. Naš stav je vrlo jasan, osigurati konstitutivnost, jednakopravnosti i legitimno predstavljanje na svim razinama vlasti'', rekao je o formiranju vlasti čelnik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović.

Naime, Čović se danas susreo s izaslanstvom Udruge Hrvata BiH "Prsten", koje predvodi predsjednik Pavo Zubak.

''Čini mi se da ima puno tema koje nas jako vežu. Napravljeno je jako puno projekata koji su nama pomogli'', kazao je Čović uoči sastanka s izaslanstvom Prstena.

Zubak je naveo da se vidi homogenost i profesionalnost suradnje i rada HNS-a.

''Ono što nas iznenađuje, bez obzira na strpljivost predstavnika HNS-a, da gotovo godinu dana od izbora još nismo formirali vlast. Tu nam treba vaša podrška. Kao Udruga Hrvata BiH Prsten iz Hrvatske dolazimo podržati djelovanje HNS-a. Hrvati BiH nisu sami'', naveo je on.

Govoreći o formiranju vlasti i potpisanom sporazumu lidera, Čović je naveo da je prokockano 26 dana.

Kako je kazao, prošli tjedan je sjedio s američkim veleposlanikom s kojim je jako dugo razgovarao i s još nekim drugim veleposlanicima u BiH.

''Pokušali smo prepoznati dinamiku. Moj je stav da odmah treba imenovati mandatara i dati šansu novom Vijeću ministara. Kroz novo Vijeće ministara možemo vrlo jasno riješiti. Imamo predsjedatelja Vijeća ministara u istoj osobi kao i predsjedatelja Zastupničkog doma, dva stuba vlasti, to je nepomirljivo. Mi smo nešto potpisali. I to je produkt jednog dugog, dugog pregovaračkog procesa, razgovora. Prije svega to treba realizirati da bi išli u neke druge razgovore'', naveo je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close