Kleveta

Mektića sud opleo po džepu

Glavna je tužiteljica nakon Mektićevih izjava prošle godine od Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH i Vijeća ministara BiH tražila da poduzmu sve mjere i radnje s ciljem njezine zaštite
Vijesti / Politika | 14. 09. 2018. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Sarajevu naredio je ministru sigurnosti u Vijeću ministara Draganu Mektiću da zbog klevete mora isplatiti vršiteljici dužnosti glavnog tužitelja BiH Gordani Tadić 3.000 KM s uračunatim kamatama, rečeno je Srni u ovom sudu.

''Općinski sud u Sarajevu donio je presudu kojom je izrečeno da se djelomično usvaja tužbeni zahtjev i nalaže tuženom da tužitelju isplati 3.000 KM s kamatama po kamatnoj stopi u skladu sa Zakonom o visini stope zatezne kamate, počevši od 11. kolovoza 2017. kao dana podnošenja tužbe, pa do isplate'', navela je glasnogovornica ovog suda Amra Hodžić.

Mektić je dužan nadoknaditi i troškove parničnog postupka u iznosu od 1.109 KM, objavila je Srna.

Naložena je i javna izreka ove presude na Radio-televiziji BiH u emisiji Dnevnik 2, nakon što ona bude pravosnažna.

  / Bljesak.info

Tužba je podnesena 11. kolovoza prošle godine zbog niza neistina koje je 17. srpnja 2017. na konferenciji za novinare Mektić iznio na njezin račun.

Glavna je tužiteljica nakon Mektićevih izjava prošle godine od Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH i Vijeća ministara BiH tražila da poduzmu sve mjere i radnje s ciljem njezine zaštite kao nositelja pravosudne dužnosti i vršiitelja dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH.

Iz Tužiteljstva BiH prošle godine je također rečeno da su svi Mektićevi navodi neosnovani i apsolutno neistiniti i usmjereni na njenu osobnu i profesionalnu diskreditaciju.

Općinski sud u Sarajevu naložio je Mektiću u travnju ove godine da isplati potpredsjedniku VSTS-a Ružici Jukić 3.500 KM na ime nematerijalne štete zbog klevete nanesene u emisiji Pošteno FTV-a, kao i troškove postupka u iznosu od oko 1.200 KM.

Jukić je tužila Mektića zbog uvreda koje je iznio poput onih da je "frizerka", da je "nacionalista" i da "mrzi Srbe", da je davala sugestije sutkinji Lejli Fazlagić i da joj je Tadić rodica.

Kopirati
Drag cursor here to close