Bez dlake...

Mektić tužiteljicu nazvao glupom

Mektić je kao ministar sigurnosti BiH tvrdio kako Tužiteljstvo BiH vode korumpirane i nesposobne osobe, zbog čega, po njemu, do danas nije procesuiran niti jedan krupni slučaj korupcije povezan s politikom.
Vijesti / Politika | 06. 02. 2020. u 13:37 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u parlamentu BiH i bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić u četvrtak je nastavio nemilosrdan obračun s pravosudnim tijelima BiH nazvavši "glupom" tužiteljicu koja je protiv njega podignula optužnicu za zloporabu položaja i ovlasti dok je bio ministar te ustvrdivši da je riječ o "političkoj osveti", piše Hina.

"Tužiteljica izvaljuje gluposti", kazao je Mektić novinarima nakon ročišta održanog na Sudu BiH po zahtjevu državnog tužiteljstva da mu se, nakon potvrđivanja optužnice, odrede i mjere zabrane kontaktiranja s potencijalnim svjedocima, ali i onemogući javno komentiranje sadržaja optužnice i postupka koji je protiv njega pokrenut.

Tužiteljstvo je, piše Hina, prije toga odbilo zahtjev organizacije Transparency International da objavi sadržaj optužnice.

Mektić je kao ministar sigurnosti BiH tvrdio kako Tužiteljstvo BiH vode korumpirane i nesposobne osobe, zbog čega, po njemu, do danas nije procesuiran niti jedan krupni slučaj korupcije povezan s politikom.

Ubrzo je protiv njega iz tog istog tužiteljstva pokrenuta istraga pod sumnjom da je odgovoran za propuste pri provedbi regionalnog programa nabave opreme za službe civilne zaštite, odnosno pogodovanje dobavljačima.

Mektić sada tvrdi kako mu to sve "pakiraju" glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić i predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija.

"To je njihova politička osveta", kazao je Mektić dodajući kako je Tužiteljstvo BiH "puno lopovluka i kriminala".

Bivši ministar tvrdi kako je optužnica neutemeljena te nema nikakve šanse da zbog takvih navoda bude osuđen.

Istog je stajališta i Mektićeva odvjetnica Senka Nožica. "Kada sve uzmete u obzir jasno je da riječ o montiranom postupku", kazala je Nožica.

Mektić je dodao kako se mogao samo prekrižiti na zahtjev tužiteljstva da mu se zabrani da na stotinu metara prilazi osobama koje bi mogli biti svjedoci.

"Od 31 osobe koje bi trebale svjedočiti ja uopće ne znam tko su njih 28. Kako onda mogu znati kome ne smijem prići", kazao je začuđeno Mektić.

Kopirati
Drag cursor here to close