Rješava se smještaj

Mektić predlaže da se migranti u Krajini smjeste u hotel kod Cazina

Problem sa smještajem migranata, kako kaže ministar sigurnosti, trebao bi biti riješen u narednih nekoliko dana, maksimalno sedam
Vijesti / Politika | 05. 07. 2018. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog protivljenja stanovništva da migranti budu smješteni u prostorima Agrokomerca u Velikoj Kladuši, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić predložit će danas u Bihaću da oni budu smještani u kompleks bivšeg hotela Sedra u općini Cazin.

"U kompleksu hotela Sedra ćemo smještati migrante i tamo ćemo graditi i dodatne kapacitete, kontejnersko naselje i sve što je potrebno za smještaj većeg broja migranata. Na taj način ćemo migrante sa ulice skloniti u te prihvatne centre gdje će im se osigurati boravak i potpuni humani tretman", rekao je za BHRT ministar Mektić.

On je, uoči današnje posjete Unsko sanskom kantonu, rekao da će problem sa smještajem migranata biti riješen u narednih nekoliko dana, maksimalno sedam, te da će migranti biti izmješteni iz gradova, parkova, autobuskih stanica, željezničkih stanica.

"Svi će oni biti premješteni u taj prihvatni centar u Sedri", rekao je Mektić.

Podsjetimo, građani Bihaća, koje podržava i njihov gradonačelnik, najavili su prosvjede ako mektić danas ne donese neki konkretan plan vezano za smještaj migranata.

Gradonačelnik Bihaća je ponovio i kako je grad na izmaku snaga. ''Sigurnosna situacija je narušena, zbog čega nam je skoro propala turistička sezona. Sve su češći incidenti među migrantima, naročito među onima koji bez ikakve kontrole borave u devastiranom "Domu penzionera". Ja svojim sugrađanima više ne mogu i ne smijem govoriti kako sam nemoćan'', utvrdio je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Kopirati
Drag cursor here to close