Nema rasprave

Mektić preživio smjenu

Većina odlučila, nema rasprave o smjeni Mektića
Vijesti / Politika | 04. 09. 2018. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odlučili su danas ne raspravljati o smjeni ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića (SDS), odnosno s dnevnog reda skinut je zahtjev za rekonstrukciju Vijeća ministara.

Državni zastupnici su, naime, s 19 glasova ZA, 10 glasova protiv i tri suzdržana glasa usvojili prijedlog poslanice Kluba zastupnika SDS-a Aleksandre Pandurević da se ova točka skine s dnevnog reda jer poslanici nisu dobili stav Vijeća ministara BiH o rekonstrukciji tog izvršnog tijela.

Inicijativu za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH, mjesec dana uoči parlamentarnih izbora, zatražili su poslanici Staša Košarac, Lazar Prodanović, Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Milica Marković, Miroslav Milovanović, Borislav Bojić, Đorđo Krčmar i Jovan Vukovljak.

Optužili su ga da je ignorirao i minimizirao situaciju u kojoj je u BiH od početka godine ušlo više od 10.000 ilegalnih migranata te su dodali da je "lažnim i nepotpunim informacijama doprinio nespremnosti institucija da odgovore na ovaj izazov".

Zastupnici nisu prihvatili da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti niti jedna od predloženih tačaka među kojima je trebala biti rasprava o smanjenju trošarina na gorivo, o Pelješkom mostu, o odlasku mladih, o usvajanju Prijedloga zakona o jezicima.

Mektić: Ovo je bio pokušaj da se promoviraju neke politikantske ideje

''Ovo je bio pokušaj da se promovišu neke politikantske ideje. Što se mene tiče mogu da podnose inicijative svaki dan i to me ne interesuje. Nikakva politikantska incijativa ne može me natjerati da drugačije mislim, a pogotovo da šutim'', izjavio je Mektić. 

Predsjedavajući Kluba zastupnika SNSD-a u zastupničkom domu Palamentarne skupštine BiH Staša Košarac je izjavio da je „probosanski blok sačuvao ministra Mektića, jer je on dio tog bloka“.  

''Vidljivo je da su stranke, pretežno iz Federacije BiH zajedno sa SDS-om, sačuvale Mektića da se danas o tome ne raspravlja'', izjavio je Košarac novinarima. 

Šef Kluba zastupnika SDS-a u Zastupničkom domu Aleksandra Pandurević, na čiji su prijedlog zastupnici usvojili odluku da se sa dnevnog reda današnje sjednice skine tačka o Mektićevoh smjeni, izjavila je da se radilo o neozbiljnoj inicijativi. 

''Prvo neobrazložena, a potom ni oni koji su je potpisali, odnosno dva zastupnika nisu se udostojila doći na sjednicu '', dodala je Pandurević.  

Kopirati
Drag cursor here to close