Tužiteljstvo BiH

Mektić pod istragom Tužiteljstva: Dilao informacije i lagao?!

O obzirom da će tijekom istrage biti tretirani dokumenti i dokazi s oznakama tajnosti, i predmet će u dobiti oznaku tajnosti.
Vijesti / Politika | 05. 04. 2019. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv državnog ministra Dragana Mektića .

Naredba o provođenju istrage donesena je nakon što je u radu na predmetu Tužiteljstvo došlo do više dokaza o postojanju osnova sumnje o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti, odavanje tajnih podataka, te davanje lažnog iskaza, objavili su iz Tužiteljstva BiH.

''Naime, iz do sada prikupljenih dokaza proizlazi osnova sumnje da je navedeni kao odgovorna osoba, u svojstvu ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, pribavio određene povjerljive podatke, a potom ih na različite načine, iako je znao da je obvezan čuvati tajne podatke, podijelio s osobama koje nemaju ovlasti za pristup podacima s oznakom tajnosti, a potom neistinito obavještavao javnost, te u konačnici dao lažan iskaz u Tužiteljstvu BiH, što je prouzročilo teške posljedice za sigurnost, vladavinu prava i ugled Bosne i Hercegovine'', objavilo je Tužiteljstvo BiH.

BIRN prenosi kako, s obzirom da će tijekom istrage biti tretirani dokumenti i dokazi s oznakama tajnosti, i predmet će u dobiti oznaku tajnosti.

 

Mektić: Gluposti

''Tužiteljstvo koje bi se trebalo baviti borbom protiv ogromnog i ozbiljnog organiziranog kriminala, bavi se svojim kritičarima, a ja sam jedan od njih. Kritičar sam jer tvrdim da su korumpirani, nesposobni i kriminalizirani. Njima su problem kritičari, a ne obračun s kriminalom, odnosno ono za što ih narod plaća, a za što troše ogromne pare s grbače ovog naroda'', kazao je Mektić.

Kopirati
Drag cursor here to close