Dragan Mektić

Sankcije potkopavaju ugled i kredibilitet Republike Srpske

Mektić je rekao kako ne likuju zbog sankcija Špiriću, ali sankcije narušavaju ugled RS-a
Vijesti / Politika | 11. 09. 2018. u 16:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić (SDS) kazao je danas da iako su on i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić (SNSD) politički protivnici on se ne raduje zbog sankcija koje je State Department Sjedinjenih Američkih Država uveo tom bh. zastupniku. 

Kako se navodi u odluci State Departmenta, Nikoli Špiriću i članovima njegove obitelji, supruzi Nadi Špirić, njegovom sinu Aleksandru Špiriću, kćerki Jovani Špirić, zabranjen je ulazak u Sjedinjene Američke Države, a Mektić kaže da oni iz SDS-a znaju šta znače "crne liste i sankcije" zbog kojih su neki likovali. 

Ipak mišljenja je da takve sankcije potkopavaju ugled i kredibilitet Republike Srpske u međunarodnim odnosima i međunarodnoj zajednici, a dodao je da će se postaviti pitanje o tome kakvi su u tom entitetu političari i kakvom se politikom bave. 

Istaknuo je i da činjenica da je sankcije Špiriću potpisao državni tajnik SAD-a Mike Pompeo predstavlja težinu i šalje ozbiljnu poruku, a sve to može utjecati na investicije u Republici Srpskoj. 

''SAD raspolaže vrlo ozbiljnim informacijama i saznanjima o korupciji Špirića. To je veliki poraz za tužiteljstva u BiH, ali najviše Tužilaštvo BiH jer ako međunarodna zajednica ima ozbiljna saznanja postavlja se pitanje kako te informacije nema bh. tužiteljstvo'',  stav je državnog ministra sigurnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close