Nebulozna odluka

Mektić nakon odluke Tužiteljstva BiH: Glavna tužiteljica štiti bliske rođake!

Ministar sigurnosti BiH je šokiran činjenicom da je Tužiteljstvo donijelo jednu nebuloznu odluku da se istraga obustavlja, ali da se predmet nastavlja".
Vijesti / Politika | 03. 04. 2019. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Tužiteljstvo BiH danas donijelo Naredbu o neprovođenju istrage protiv zamjenika ministra sigurnosti BiH Mije Krešića, novinara Mate Đakovića i Ivana Bandića, generalnog konzula Hrvatske u BiH u Konzulatu u Tuzli za aferu "Špijuni", u izjavi za Radiosarajevo.ba reagirao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

On je, podsjetimo, među prvima, potvrdio saznanja portala Žurnal.info o pokušaju vrbovanja bh. državljana od strane hrvatske obavještajne službe SOA, uključujući i osobu koja je trebala prenijeti oružje u jedan medžid kog Zenice radi kompromitacije države BiH.

Mektić veli da upravo čita otkrića slovenskih medija, uključujući i ugledno Delo, koji su saznali da je hrvatska služba neovlašteno prisluškivala i dužnosnika te zemlje u vezi s arbitražom o Piranskom zaljevu.

"To potvrđuje se da BiH nije ništa ni inscenirala niti konstruirala, niti izmislila. To je sada notorna činjenica", smatra Mektić.

Za njega današnja odluka Tužiteljstva BiH nije iznenađujuća. Ali je iznenađen brzinom njezinog donošenja.

"Ja sam govorio o tome na početku. Čim je glavna tužiteljica (Gordana Tadić, op.a.) pozvala mene da sasluša na te okolnosti da ona samo to radi samo da bi zaštitila svoje bliske rođake koji se pominju u toj aferi. To se, na kraju, ispostavilo kao istina i kao točno. Ali, ni ja nisam vjerovao da će to uraditi tako ekspresno, za desetak dana. S obzirom na to da Tužiteljstvo BiH mnoge važne predmete drži mjesecima, pa i godinama u ladicama. Motiv je ovdje bio da Tužiteljstvo "opere" bliske rođake glavne tužiteljice. Nitko normalan, samo bi lud mogao povjerovati da će oni taj predmet završiti na jedan ozbiljan način. Od prvog trenutka to je bila namjera Tužiteljstva BiH, da na takav način okonča cijelu stvar, da "popere" te ljude koji su bliska obitelj tužiteljici", rekao je Mektić.

On je šokiran činjenicom da je Tužiteljstvo donijelo jednu nebuloznu odluku da se istraga obustavlja, ali da se predmet nastavlja".

"Ako u obustavili istragu, što onda nastavljaš!? To onda privatno nešto nastavljaju. To je nastavak jednog da kažem hohštaplerskog ponašanja Tužiteljstva, neodgovornosti prema svim građanima ove države. Potvrdilo se da mi imamo Tužiteljstvo BiH koje ne radi na tome da se uspostavi bilo kakva vladavina prava i pravna država već da se je rješavaju razni privatni interesi", zaključio je ministar Mektić.

Kopirati
Drag cursor here to close