Mektić uzvraća udarac

Mektić: Imam dokaze o suradnji Dodika i Soroševih organizacija

Ministar sigurnosti Dragan Mektić tvrdi da ima dokaze da se Dodik sastaje sa Sorošem od 1999. godine.
Vijesti / Politika | 20. 10. 2017. u 11:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Glavnog odbora SDS-a i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da ''postoje dokazi o suradnji predsjednika RS-a Milorada Dodika sa Sorošom'' te tvrdi da nisu točne Dodikove "obavještajne informacije da će opozicija dobiti pet milijuna za konstantno rušenje institucija RS-a“.

Mektić je na konferenciji za novinare u Banja Luci ustvrdio da su Dodiku te informacije mogle dati samo obavještajne služba Hrvatske ili Kosova, jer od ostalih iz zemalja u regiji nije dobio takve podatke, te da je to osobno provjeravao.

Neka, kako kaže, Dodik javno priopći od koje je obavještajne službe dobio podatak o opoziciji i obećanih pet milijuna, jer je time predsjednik RS-a ''priznao da je u kontaktu sa stranim obavještajnim službama, ali ne onim srpske provenijencije''.

''Hoće li Milorad Dodik da mu ja objavljujem dokaze i snimke kako je 1999.godine, nakon bombardiranja Srbije, zajedno s tadašnjim DOS-om, išao u Budimpeštu u Hotel 'Hilton' na sastanke vezano sa podršku Soroša opoziciji ovdje, a čak je jedan takav sastank organizirao u Laktašima'', ustvrdio je.

Mektić je novinarima stavio na uvid i, kako kaže, ugovor MUP-a RS-a o najmu automobila za potrebe predsjednika RS-a Milorad Dodika, koji je uvezao ''kriminalac koji se ne smije vratiti u zemlju porijekla''.

''Na šta oni troše pare. Nevjerojatna je činjenica i podatak da je, 5. siječnja 2012. godine, sklopljen ugovor o zakupu između Ministarstva unutarnjih poslova RS-a i tvrtke ''Comsar'' Rašida Serdarova, kontroverznog biznismena, o zakupu njegovog mercedesa. To je vozilo koje Dodika vozi i za koje Serdarovu mjesečno plaćaju 2.000 maraka plus PDV. Evo vam papira, pet godina, 60 mjeseci, 120.000 maraka'', ustvrdio je Mektić.

Kazao je da opoziciji ne trebaju ničiji miljuni, već samo narod RS.

Dodiku je poručio da ne može on nikoga uhititi, a posebno ne šeficu OHR-a u Banja Luci Mariannu Berecz, koja nije ni bila u Narodnoj skupštini RS-a 17. listopada, i čija podrška, kako je naveo, ni ne treba opoziciji.

Na negativne reakcije dužnosnika i nevladinog sektora u RS-u na Sud i Tužiteljstvo BiH, nakon oslobađajuće presude Naseru Oriću, Mektić je rekao da isti ti, na ''krnjoj'' sjednici Narodne skupštine, 17. listopada, prilikom rasprave o izvještaju o radu Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, nisu rekli ni jednu riječ o tome da Srbi ''nemaju jednak tretman u bh.pravosuđu''.

''To pokazuje pravo lice Milorada Dodika, kao i da im je presuda dobra došla u politikanske i populističke svrhe, a uopće ih ne zanima da se sruši ovakav bh. pravosudni sustav i napravi novi. U koaliciji su s Orićem u Srebrenici, a nisu htjeli većinu s SDS-om'', usvrdio je Mektić.

Iznio je brojne kritike o Dževadu Galijaševiću, kojeg, tvrdi, plaća Vlada RS-a i njen Centar za istraživanje ratnih zločina, zatraživši da taj čovjek prestane s napadima na Srbe, koje dovodi pred sudove, ili će se oni samoorganizirati da takve stvari zaustave.

Na izjavu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, da je njegov otac ostavio BiH u amanet turskom predsjedniku Tayippu Reccepu Erdoganu ili Turskoj, rekao je da Izetbegović može da ''ogradi i prepiše njima ono što mu je otac ostavio, a ostalo ne može“.

''Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nikada nije imao sastanak sa Georgeom Sorošem , pa ni te 1999. godine o kojoj govori član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike.

"Iznošenje ovakvih i sličnih konstrukcija na račun predsjednika Republike i drugih dužnosnika Republike Srpske očigledno je dio plana za destabilizaciju i rušenje Srpske i njenih institucija", naglašava se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close