Potvrdio predsjednik Vlade RS

Međunarodno povjerenstvo će istražiti što se događalo tijekom rata u Srebrenici

''Nadam se da će poslije toga istina biti malo drugačija i da ćemo ju kao takvu prezentirati međunarodnoj zajednici pa poslije toga, nadam se, da će sud i tužiteljstvo uvažiti te činjenice'', rekao je Višković.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2019. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će ovih dana biti formirano međunarodno povjerenstvo koje će istražiti što se događalo tijekom rata na području Srebrenice, uključujući i stradanje srpskog naroda na tom području.

''Nadam se da će poslije toga istina biti malo drugačija i da ćemo ju kao takvu prezentirati međunarodnoj zajednici pa poslije toga, nadam se, da će sud i tužiteljstvo uvažiti te činjenice'', rekao je Višković novinarima u Bratuncu.

Entitetski parlament je prije nekoliko mjeseci ukinuo, kako ga je nazvao Višković, raniji ''sramno izvješće o Srebrenici''.

U zaključcima, koji su usvojeni 14. kolovoza na sjednici Narodne skupštine, uz protivljenje bošnjačkih i hrvatskih zastupnika Koalicije ''Domovina'', odbačeno je izvješće Povjerenstva za Srebrenicu iz 2004. godine.

Također, u jednom od zaključaka se traži od Vlade Republike Srpske da povuče navedeno izvješće, što je ona i uradila te utvrdila metodologiju rada Povjerenstva za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i Povjerenstva za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u razdoblju od 1992. do 1995. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close